В Чернівецькій області відбулись змагання на кращу ланку газодимозахисної служби ,

В Чернівецькій області відбулись змагання на кращу ланку газодимозахисної служби ,

24.09.13 08:02 0 658
20 вересня на базі спортивного комплексу Державної пожежно-рятувальної частини № 3 Чернівців, яка розташовується на вул.. Хотинській, відбулися змагання ланок газодимозахисної служби. У них взяли участь рятувальники усіх районних центрів області та обласного центру.

Змагання складалися із чотирьох етапів. На першому із них перевірялися теоретичні знання. Після теоретичної частини рятувальники приступали до виконання практичних дій. Вони повинні були на руках перенести умовного потерпілого на відстань 50 метрів. Наступним завданням було транспортування потерпілого з будинку на землю. Для цього, рятувальники за допомогою висувної драбини піднімалися на третій поверх навчальної вежі, після чого спускали потерпілого на землю з допомогою рятувальної мотузки.

Останній етап змагань був найцікавішим і водночас найвідповідальнішим – у задимленому приміщенні, що складалося із трьох кімнат знайти потерпілого та винести його на свіже повітря. Виконання практичних вправ ускладнювалось тим, що рятувальники діяли в апаратах захисту органів дихання. Слід зазначити, що майже половину пожеж, які виникають у нашій області, вогнеборцям доводиться ліквідовувати, працюючи у складі ланок газодимозахисної служби. Саме тому такі навчання є надзвичайно важливими і дозволяють рятувальникам постійно вдосконалювати свої професійні навички. Перемога ж у таких змаганнях насамперед залежить від згуртованості ланки, адже для подолання перешкод потрібно діяти усією командою. За результатами змагань перше місце вибороли рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Друге місце зайняла команда Державної пожежно-рятувальної частини № 2 Чернівців, а третє місце – команда Кіцманського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суперником Володимира ...
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ