Молодь Тернопільщини здобуватиме навики та досвід роботи в органах виконавчої влади

Молодь Тернопільщини здобуватиме навики та досвід роботи в органах виконавчої влади

24.09.13 08:31 0 803
Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян підписав розпорядження про створення молодіжної обласної державної адміністрації для більш ефективного розв’язання соціальних проблем студентської молоді, забезпечення її активної участі у формуванні, реалізації державної політики з питань соціального становлення та розвитку молоді.

Керівник області доручив своїм заступникам, головам районних державних адміністрацій, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації сприяти членам Молодіжної обласної державної адміністрації у створенні умов для набуття молоддю навиків та досвіду роботи в органах виконавчої влади.

Валентин Хоптян затвердив склад молодіжної ОДА на чолі з аспірантом Національної академії державного управління при Президентові України Арсеном Ляхоцьким.

Довідка. Молодіжна обласна державна адміністрація є дорадчим органом обласної державної адміністрації, утвореним для забезпечення участі молоді в управлінні соціально-економічним розвитком області, більш повного врахування проблем, запитів молоді при розробленні та реалізації рішень і заходів обласної державної адміністрації. Молодіжна ОДА діє на добровільних засадах у системі органів виконавчої влади області. Членами Молодіжної адміністрації є студенти вищих навчальних закладів області, члени громадських організацій та інші зацікавлені особи. Молодіжна адміністрація може залучати до співпраці представників громадських організацій та об’єднань громадян, окремих громадян, які займають активну громадську позицію.

Завданнями Молодіжної адміністрації є залучення молоді до управління соціально-економічним розвитком області, удосконалення системи добору кадрів та формування кадрового резерву обласної державної адміністрації з числа молодих громадян, створення умов для більш ефективного використання потенціалу молоді для розв’язання проблем області, забезпечення її економічного, соціального та культурного розвитку, сприяння розвитку молодіжного руху, зокрема студентського, самоврядування на обласному рівні, демократизації та автономізації вищих навчальних закладів.

Робочим органом Молодіжної адміністрації є колегія, до складу якої входять її голова, заступники голови, начальники департаментів, управлінь та відділів. Молодіжна адміністрація за необхідністю, але не менше одного разу в квартал, проводить засідання колегії, на яких розглядає питання діяльності Молодіжної адміністрації та виконання покладених на неї завдань.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ