23 вересня у Тернополі вшановують Соломію Крушельницьку

23 вересня у Тернополі вшановують Соломію Крушельницьку

24.09.13 08:44 0 915
На Тернопільщині традиційно щороку відзначають день народження визначної співачки світової слави, уродженки нашого краю Соломії Крушельницької. До пам’ятника співачці представники влади, громадськості, мистецька еліта Тернопілля поклали квіти. Урочистості з нагоди 141-ої річниці Соломії Крушельницької відбулися в Українському домі «Перемога».

«Наша Тернопільська область подарувала світу чимало геніїв, які прославили наш край та Україну в усьому світі. І, без сумніву, серед таких геніїв – наша славетна Соломія Крушельницька. Її голос підкорив найвідоміші оперні зали, і ще за життя вона була визнана найвидатнішою співачкою світі, – наголосив перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський. – Погруддя Крушельницької є в оперних театрах Львова, Мілана, Варшави, а на її рідній землі, у Тернополі, вперше у світі постав величний пам’ятник співачки у повен зріст. І у цьому є певна символіка. Адже творче молоде покоління, звертаючи погляди на Соломію Крушельницьку, бачить приклад досягнення світових висот у мистецтві».

На урочистостях музичні та пісенні номери виконали студенти вищого музичного училища імені С.Крушельницької.

Минулий 2012 рік з нагоди 140 річниці від дня народження співачки був оголошений Тернопільською обласною радою Роком Соломії Крушельницької.

Довідково. Соломія Крушельницька — українська оперна співачка, педагог. Серед її численних нагород та відзнак, зокрема, звання «Вагнерівська примадонна» ХХ століття. Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Батерфляй». Успіхи С.Крушельницької на оперних сценах світу були успіхами і визнанням української музики й мистецтва.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Львівщина: вибір є. Не ...

КОМЕНТАРІ