Голова Тернопільської ОДА провів робочу зустріч з головою Підволочиської РДА

Голова Тернопільської ОДА провів робочу зустріч з головою Підволочиської РДА

24.09.13 08:25 0 904
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян провів робочу зустріч з головою Підволочиської райдержадміністрації Русланом Комаром-Чорним.

Голова РДА доповів керівнику області про соціально-економічний стан в Підволочиському районі. Найбільшу увагу акцентував на забезпеченні доступу дітей до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів.

За словами Руслана Комара-Чорного, у Підволочиському районі працює 33 дошкільних навчальних закладів. Проте, групи перевантажені і тому влада району планує у 2013-2014 роках відкрити ще кілька садочків, і забезпечити доступ до якісних послуг у сфері дошкільної освіти на рівні європейських стандартів для 85% дошкільнят.

«шня модернізація освіти в районі проходить в рамках реалізації завдань, сформульованих Президентом України у нових соціальних ініціативах «Діти - майбутнє України», спрямованих на покращення стандартів якості життя людей у нашій державі. Забезпечення реалізації завдань, поставлених Президентом України, - спільна справа для органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, для всіх небайдужих людей, які відчувають себе патріотами нашої держави» - зазначив голова РДА.

За словами Руслана Комара-Чорного, останнім часом в районі спостерігається тенденція до зростання попиту населення на дошкільну освіту. Це свідчить не тільки про підвищення народжуваності, а й про зростання довіри батьків до освіти, якості пропонованих дошкільними закладами послуг. Мережа ДНЗ з року в рік зростає і поступово вирівнюється до потреб. На даний час в районі функціонує 33 дошкільні навчальні заклади, в яких виховується 1100 дітей дошкільного віку. Відсоток охоплення дітей віком від 3 до 5 років становить 81% (проти 47,5% у 2009 році), в старших вікових групах виховується 428 дітей 5-річного віку, що становить 98%.

Як повідомив голова РДА, зараз готується до експлуатації дошкільний навчальний заклад в селі Мовчанівка. Там проведено ремонт приміщення, закуплено твердий та м'який інвентар, технологічне обладнання на харчоблок, розроблено і подано на затвердження статут ДНЗ.

Валентин Хоптян доручив голові Підволочиської РДА тримати на особистому контролі питання забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів, а також довести показник охоплення дітей дошкільною освітою в районі до європейського зразка.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Китай орендує в України 3 ...
Наступна новина: За перші вихідні продали 9 ...

КОМЕНТАРІ