У Луганську працівники міліції вилучили фальсифікованих пестицидів на суму понад 10 мільйонів гривень

У Луганську працівники міліції вилучили фальсифікованих пестицидів на суму понад 10 мільйонів гривень

24.09.13 17:27 0 842
На території Луганської області працівниками міліції проводилося оперативно-профілактичне відпрацювання, спрямоване на виявлення і припинення правопорушень у сфері обігу засобів захисту рослин. Усього за цей період було перевірено 163 суб'єкти господарювання.

У результаті перевірок виявлено і задокументовано 97 фактів порушень у сфері обігу засобів захисту рослин, складено 90 адмінпротоколів і 7 фактів внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань. У ході проведення слідчих дій за кримінальними провадженнями вилучено з незаконного обігу більше 52 тонн пестицидів і агрохімікатів на суму більше 10 мільйонів гривень.

У рамках відпрацювання працівниками УДСБЕЗ у Луганську в одному зі складських приміщень, розташованих на околиці обласного центру, були виявлені пестициди і агрохімікати з ознаками фальсифікації. Зберігання і реалізацію фальсифікованих засобів захисту рослин представництво фірми, зареєстрованої в Києві, здійснювало без необхідного санітарного паспорту в приміщенні, для цього не призначеному.

У результаті перевірки, проведеної фахівцями Державній фітосанітарної інспекції спільно з СЕС і екологічною інспекцією були виявлені грубі порушення ліцензійних умов зберігання і реалізації пестицидів і агрохімікатів. Складено відповідні акти.

Зі складу вилучено 47 найменувань пестицидів і агрохімікатів з ознаками фальсифікації вагою більше 25 тонн (ринкова вартість фальсифікату - 4,5 мільйона гривень). Зразки вилучених препаратів направлені на дослідження.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 229 КК України (Незаконне використання знаків для товарів і послуг). Проводиться досудове розслідування.

Відділ зв'язків із громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сім'я Черних подякувала ...
Наступна новина: На Рівненщині нагородили ...

КОМЕНТАРІ