Нехтування правилами безпеки стало причиною двох ДТП на Одеській залізниці

Нехтування правилами безпеки стало причиною двох ДТП на Одеській залізниці

24.09.13 18:04 0 840
Протягом минулих вихідних днів на території обслуговування УМВС України на Одеській залізниці трапились дві дорожньо-транспортні пригоди через недотримання водіями правил переїзду залізничних колій.

Так, від чергової по станції Ізмаїл надійшло телефонне повідомлення про те, що в релейну шафу на залізничному переїзді в’їхав автомобіль марки «Опель».

Слідчо-оперативна група лінійного відділу встановила винуватця ДТП – 26-річного місцевого мешканця, який перебував за кермом у нетверезому стані і не впорався з керуванням під час перетину залізниці. Потерпілих в цьому випадку немає, але любителю швидкої їзди, крім ремонту власного автомобіля, доведеться відшкодувати завданий збиток.

А на залізничному переїзді між ст. Оратів – ст. Липовець Одеської залізниці відбулось зіткнення приміського дизель-потягу сполученням «Христинівка-Козятин» з вантажним автомобілем-молоковозом під керуванням 21-річного мешканця Вінницької області. В результаті ДТП травмовано пасажирку молоковоза, 20-річну дружину водія. Жінка з травмами голови та руки каретою швидкої допомоги доставлена в Іллінецьку Центральну районну лікарню. Затримка руху потягу склала 64 хв. Загрози безпеці руху інших потягів не було.

Правоохоронцям водій, який також отримав незначні тілесні ушкодження, пояснив, що поспішав довезти молоко за призначенням і поїхав на забороняючий сигнал світлофору з надією, що «проскочить».

За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» КК України, яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Транспортна міліція вкотре попереджає учасників дорожнього руху про недопустимість нехтування правилами безпеки на залізничних переїздах, ставлячи під загрозу життя людей, в тому числі і своє особисте.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Гелевей: «Необхідно ...
Наступна новина: Відкрито нові рахунки для ...

КОМЕНТАРІ