У Тернополі відбулася перша студентська спартакіада

У Тернополі відбулася перша студентська спартакіада

24.09.13 13:06 0 822
Майже 300 атлетів взяли участь у І студентській спартакіаді Тернополя, яка за сприяння міської влади та її очільника Сергія Надала відбулася 21-22 вересня на внутрішньому водоймищі парку ім. Т.Шевченка та на центральному міському стадіоні. Захід відбувався в рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця». У спартакіаді змагалися студенти таких вищих навчальних закладів міста, як: Галицький коледж, Тернопільський комерційний інститут, Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка, Тернопільський національний економічний університет, Тернопільський національний медичний університет ім. І.Горбачевського і Тернопільський національний технічний університет ім. І.Пулюя. У загальнокомандному заліку перемогу в першій студентській спартакіаді здобули представники ТНЕУ.

Розпочали захоплюючі змагання з турніру на катамаранах та саморобних плавальних засобах на водоймищі поблизу острівця «Чайка», що в парку ім. Т.Шевченка. Зокрема на каное-двійці і каное-двійці мікс перемогли представники ТНЕУ. У змаганнях на каное-трійці не було рівних команді педуніверситету, а на саморобних плавальних засобах - медуніверситету.

Решту захоплюючих змагань відбулося на головній спортивній арені міста. У турнірах зі стрітболу серед юнаків і дівчат першість вибороли баскетбольні команди ТНЕУ. У змаганнях зі змішаного волейболу (за участю юнаків і дівчат в одній команді) найкраще виступили представники ТНПУ ім. В.Гнатюка. Зі змішаного міні-футболу не було рівних команді економічного університету. У перетягуванні линви найсильнішими виявилися представники педуніверситету. Турнір з дартсу серед дівчат виграли представниці ТНПУ ім. В. Гнатюка, а серед хлопців – представники ТНТУ ім. І.Пулюя У змаганнях груп підтримки перемогли майбутні педагоги.

Футбольний матч між командами викладачів та студентів, який став завершальним акордом свята студентського спорту в нашому місті, виграли викладачі з підсумком 3:2.

У загальнокомандному заліку перемогу в першій студентській спартакіаді здобули представники Тернопільського національного економічного університету. Друге місце за кількістю набраних очок з різних видів спорту вибороли студенти Тернопільського національного педагогічного університет ім. В.Гнатюка, і третє здобули представники Тернопільського національного медичного університету ім. І.Горбачевського.

Переможців і призерів І студентської спартакіади Тернополя привітали і вручили почесні грамоти, кубки та призи і нагороди заступник міського голови Леонід Бицюра, начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міської ради Микола Круть, студентський мер Тернополя Олег Грушицький та голова Тернопільської обласної громадської організації «Студентська Свобода» Ростислав Мороз. Вітаючи учасників першої студентської спартакіади Тернополя, Леонід Бицюра подякував їм за спортивний характер, захоплюючу турнірну боротьбу і волю до перемоги: «Від імені міського голови Тернополя Сергія Надала, депутатського корпусу міськради та усієї громади Тернополя висловлюю вам щиру подяку за участь у цих захоплюючих змаганнях. Тернопіль – студентське місто і саме студенти в нас відіграють вагому роль у розвитку фізкультури і спорту, досягають вагомих здобутків на всеукраїнській і міжнародній спортаренах. Віримо, що ця спартакіада, яка сприятиме популяризації не лише серед молодого покоління, а й загалом усіх тернополян здорового способу життя, стане традиційною. Бажаю, щоб ви були послідовними впроваджувачами цих ідей і стали взірцем для молодших поколінь. А місцева влада завжди підтримуватиме різного рівня фізкультурно-оздоровчі заходи та турніри».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: дихають ...
Наступна новина: Кличка та Повєткіна ...

КОМЕНТАРІ