Тернопілля: акція “Збережи своє серце!”

Тернопілля: акція “Збережи своє серце!”

24.09.13 12:41 0 726
26 вересня 2013 року з 12.00 год. до 14.00 год. у м. Тернополі на Театральному майдані за сприяння Департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА працівниками КУТОР “Центр здоров’я” буде проводитись профілактично - просвітницька Акція “Збережи своє серце.”

В ході Акції “Збережи своє серце” буде проведено:

- інформаційний майданчик на тему “Здоровий спосіб життя

- це збереження та зміцнення здоров'я”;

- вимірювання артеріального тиску;

- дослідження цукру в крові;

- розповсюдження просвітницьких листівок серед молоді та дорослого населення патронажними сестрами та волонтерами Тернопільського міського Товариства Чевоного Хреста;

- консультації лікарів КУТОР “Центр здоров’я.

Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця з 2000 року щорічно 26 вересня. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця.

За оцінками фахівців, здоров’я на 50% залежить від власного вибору людини — способу життя, на 20% — від стану зовнішнього середовища, на 20% — від соціально-економічних факторів, на 10% — від організації медичної допомоги.

Світ уже давно активно використовує саме ці 50% і насамперед завдяки популяризації загальних знань профілактики, боротьбі в суспільстві із факторами ризику — ожирінням, поганим харчуванням, палінням та малорухливим способом життя.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ