На Тернопіллі дитина отруїлась грибами

На Тернопіллі дитина отруїлась грибами

24.09.13 09:54 0 774
23 вересня о 18:47 у Борщівську центральну районну лікарню з діагнозом «Отруєння грибами» шпиталізовано малолітню жительку села Дзвинячка Борщівського району, 2009 року народження.

З метою попередження отруєння грибами Державна лужба України з надзвичайних ситуацій застерігає: громадяни, будьте обережні, збираючи чи купуючи дикорослі гриби.

Аналіз випадків отруєнь грибами свідчить, що більшість з них обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. Отруєння також можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях.

Симптоми отруєння грибами.

Перші ознаки отруєння з’являються через 1 – 4 години після вживання грибів, залежно від виду гриба, віку та стану здоров’я потерпілого, кількості з’їдених грибів. Симптомами отруєння є біль у животі, головний біль, нудота, пронос. Симптоми повторюються кілька разів через 6 – 48 годин, а смерть настає через 5 – 10 днів після отруєння.

При перших ознаках отруєння негайно зверніться за кваліфікованою медичною допомогою. До надання медичної допомоги декілька разів промийте шлунок розчином соди або світло-рожевим розчином марганцівки додайте до розчину, після чого випийте міцного чаю, кави або злегка підсоленої води для відновлення водно-сольового балансу.

У разі отруєння ніколи не вживайте будь-які ліки та їжу, особливо алкоголь та молоко, вони лише підсилюють дію грибної отрути.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Дніпро" на турнірі у ...
Наступна новина: У львівському терцентрі ...

КОМЕНТАРІ