Олексій Кайда: "Народний депутат має знати проблеми свого округу, а не згадувати про них тільки перед черговими виборами"

Олексій Кайда: "Народний депутат має знати проблеми свого округу, а не згадувати про них тільки перед черговими виборами"

24.09.13 10:20 0 963
Народний депутат України повинен працювати не тільки під час пленарних тижнів, але й на своєму виборчому окрузі та в парламентському Комітеті. Цього тижня розпочинається робота депутата на окрузі. Переконаний, що парламентар має знати про всі проблеми, які є в нього на окрузі, а не згадувати про виборців тільки перед черговими виборами. Про це 23 вересня 2013 року зазначив народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда під час етеру програми "Власний погляд" на телеканалі "Рада".

Свободівець нагадав, що депутати фракції ВО "Свобода", обрані за списком, закріплені за кожною областю. Націоналісти виїжджають до виборців, проводять прийом громадян і розв'язують проблемні питання, а депутати від мажоритарних округів працюють, відповідно, в своєму окрузі.

"Я був обраний народним депутатом у місті Тернопіль, тому 27 вересня 2013 року я проводитиму тут прийом громадян. На такі заходи, зазвичай, приходить 50–60 людей. Найболючіші проблеми – це відсутність коштів, тому люди найчастіше звертаються за матеріяльною допомогою на лікування. Не менш проблемне питання – земельні суперечки та бездіяльність органів державної влади. Дуже багато зауваг також виникає щодо дій та бездіяльности працівників правоохоронних органів. Наприклад, нещодавно працівники тернопільської міліції зламали руку юнакові, в присутности його матері, а тепер намагаються цю справу приховати. Окрім цього, є питання щодо незаконного розміщення гральних автоматів. Я скерував звернення до Міністра внутрішніх справ щодо відповідности перебування на своїй посаді керівника Тернопільської міської міліції. Численні порушення було зафіксовано з незаконною роздачею земельних ділянок на території, що належить біатлонній базі. Як Президенту федерації біятлону Тернопільщини мені не байдуже, де будуть тренуватися діти – майбутнє українського спорту. Ці та инші проблеми свідчать про те, що коли приїжджаєш на округ, то для людей народний депутат – практично остання надія", – повідомив Олексій Кайда.

Парламентар наголосив, що один із найдієвіших методів, що є в компетенції депутата – депутатські звернення й запити, однак, зазвичай, відповіді на них – відписки можновладців.

"Я неодноразово пропонував Голові Верховної Ради виділити для депутатів час для того, аби можна загострити увагу на незадовільній роботі виконавчої влади щодо відповідей та вжиття заходів реакції на депутатські запити та звернення. На жаль, нині відписками з органів державної влади нівелюється статус народного депутата та унеможливлюється допомога законним чином у розв'язанні проблем українців. Деякі державні установи відчули вседозволеність, але я наголошую, вічний тільки Господь, жодна влада – не вічна. Справедливість є, і без сумніву, кожен відповість за свою бездіяльність, або ж протиправні дії", – наголосив народний депутат.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У львівському терцентрі ...
Наступна новина: "Реал" може обміняти ...

КОМЕНТАРІ