Тернопільська область: у Теребовлянському та Гусятинському районах під час збирання грибів виявлені вибухонебезпечні предмети

Тернопільська область: у Теребовлянському та Гусятинському районах під час збирання грибів виявлені вибухонебезпечні предмети

24.09.13 09:25 0 738
Вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни продовжують виринати на поверхню землі. Тернопільщина особливо «багата» такими знахідками, адже у роки першої та другої світових воєн наша область була в епіцентрі тогочасних подій. Тому в наші дні бійці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення мало не щодня поспішають до місця чергового виклику, аби запобігти лиху.

Чергові повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшли до Управління ДСНС області 23 вересня.

Того дня під час збирання грибів у лісі на околиці міста Теребовля місцевий житель натрапив на 75-міліметровий артилерійський снаряд, а у лісі поблизу селі Васильківці Гусятинського району при схожих обставинах виявлено мінометну міну калібром 82 мм. Знахідки належать до часів другої світової війни.

До на виклик негайно вирушили фахівці-піротехніки. Після детально обстеження територій, прилеглих до місць знахідок, вибухонебезпечні предмети будуть знищені.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до всіх краян із застереженням і нагадує, що у випадку виявлення вибухонебезпечних чи зовнішньо схожих на них предметів категорично забороняється: брати їх в руки, наносити по них будь-які удари, намагатися їх розібрати, переносити чи перекочувати з місця на місце, кидати у вогонь чи розкладати багаття неподалік, збирати й здавати ВНП на металобрухт.

Необхідно негайно повідомити про небезпечну знахідку рятувальну службу за номером «101»!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кубок світу. Бразилія ...

КОМЕНТАРІ