Активістів Greenpeace звинувачують у піратстві

Активістів Greenpeace звинувачують у піратстві

24.09.13 12:50 0 781
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею «піратство» у зв’язку зі спробою проникнення екологів Greenpeace на нафтову платформу у Печорському морі. Про це повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ця акція, за його словами, загрожувала суверенітету Росії й екологічній безпеці регіону, а тому всі її учасники будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, незалежно від громадянства.

19 вересня міжнародна група екологів намагалася провести акцію протесту проти видобування нафти на Арктичному шельфі – на нафтовій платформі в Печорському морі. Пізніше їхній корабель «Арктік Санрайз» взяли штурмом російські прикордонники, які вирішили конвоювати судно до Мурманська.

На даний час на борту судна екологів, яке ходить під прапором Нідерландів, перебуває міжнародний екіпаж у складі 30 осіб, четверо з яких мають російське громадянство.

Як заявляє влада, після прибуття в порт активісти, що перебувають на судні, залишаться на борту до завершення всіх процесуальних дій за фактом порушення законодавства Росії.

Тим часом, юристи Greenpeace розраховують зустрітися із затриманими екологами, очікуючи що таку можливість їм нададуть негайно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: WTA Токіо. Світоліна у ...

КОМЕНТАРІ