В Закарпатській області за невиконання призначеного судом покарання передбачена кримінальна відповідальність

В Закарпатській області за невиконання призначеного судом покарання передбачена кримінальна відповідальність

24.09.13 13:39 0 787
Раніше судимий житель Перечинщини відмовився виконувати призначене йому судом покарання у вигляді 150 годин громадських робіт, мотивуючи це тим, що він не буде працювати безкоштовно…

Ще наприкінці минулого року, перебуваючи в місті Ужгороді, безробітній чоловік похилого віку затіяв сварку із своєю племінницею. Дівчина звинуватила його в тому, що у сумочці, яку він тримав у руках, лежить її мобільний телефон. У ході неприємної бесіди, що складалася виключно з взаємних звинувачень, чоловіку забракло слів і він пустив у хід кулаки.

Очевидно, так з’ясовувати стосунки для перечинця було звичною практикою, оскільки лише за останні 3 роки він поставав перед судом і за вчинення хуліганства, і за нанесення легких тілесних ушкоджень, і за нанесення ушкоджень середньої тяжкості. Цього разу від забійкуватого чоловіка постраждала родичка. Внаслідок інциденту дівчина отримала удар кулаком по лиці, опинилася на землі, а згодом лікарі констатували у неї струс мозку.

Дії даного громадянина були кваліфіковані за ч.2 ст.125 кримінального кодексу України, й Ужгородський міськрайонний суд йому призначив покарання у вигляді 150 годин громадських робіт. Але, як з’ясувалося, від відбування покарання забіяка ухиляється. Із призначених 150 годин, які він мав відробити на користь держави у комунальному підприємстві райцентру, він відробив усьго 12. Чоловік без жодного докору сумління заявляє, що не буде працювати безоплатно...

Даний факт було внесено до единого реєстру досудових розслідувань. Наразі вирішується питання про притягнення його до відповідальності за ч.2 ст.389 Кримінального кодексу України (Ухилення від покарання, не повязаного з позбавленням волі). Частина друга даної статті передбачає покарання у вигляду арешту чи обмеження волі.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: Экс-тренер "Буковини" ...

КОМЕНТАРІ