У Львівській області стрийські правоохоронці закликають батьків та педагогів більше пильнувати дітей

У Львівській області стрийські правоохоронці закликають батьків та педагогів більше пильнувати дітей

24.09.13 13:43 0 915
Днями в приміщенні Стрийської міської ради відбулося засідання колегії за участю директорів шкіл та дошкільних навчальних закладів міста. Участь у нараді взяли співробітники Стрийського міськвідділу міліції.

Перед керівництвом навчальних закладів виступили помічник начальника Стрийського міськвідділу міліції Ольга Марцинюк та оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Надія Хомин. На нараду правоохоронці прийшли з метою налагодження тісної співпраці та вжиття спільних заходів щодо попередження пияцтва та тютюнокуріння серед дітей, випадків отруєння неповнолітніх алкогольними напоями та іншими небезпечними речовинами.

Правоохоронці наголосили, що упродовж вересня у медичні заклади міста потрапили четверо неповнолітніх з ознаками отруєння. Зокрема, 14 вересня в реанімаційне відділення лікарні потрапили двоє хлопчаків, 2001 року народження. Лікарі поставили 12-річним дітям діагноз: «наркотичне отруєння невідомою речовиною». А 17 вересня у реанімаційне відділення з діагнозом: «галюценаторний синдром, отруєння невідомою речовиною» поступили 16-річні підлітки, учні одного із стрийських училищ: хлопець – мешканець Стрия та дівчина – мешканка одного зі сіл району.

За попередньою інформацією, отриманою від медиків, в обох випадках причиною отруєння є вживання дітьми отруйної трав’янистої рослини. Окремі частини цієї рослини використовують у медичних цілях, проте її застосування вимагає великої обережності. Наразі працівники кримінальної міліції у справах дітей за даними фактами проводять перевірку, з’ясовують усі обставини цих подій.

Тож правоохоронці звернулися до директорів шкіл з проханням додатково довести дітям інформацію про наслідки вживання алкогольних напоїв, невідомих речовин та отруйних рослин зокрема. Окрім цього, при проведенні батьківських зборів звертати на цю проблему увагу батьків.

Як зазначила Надія Хомин, правоохоронці вживатимуть міри адміністративного впливу до батьків, котрі ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. З метою попередження таких випадків у всіх школах Стрийщини працівники міліції проведуть з учнями профілактичні бесіди та лекції.

Правоохоронці, користуючись нагодою, нагадали керівникам навчальних закладів про проведення Міністерством внутрішніх справ Всеукраїнської просвітницької акції «Лист міліціонеру». Надія Хомин зазначила, що автори найцікавіших робіт будуть запрошені на проведення святкових заходів, присвячених Дню міліції та нагородженні цінними призами та подарунками.

Ольга Марцинюк, помічник начальника Стрийського МВ міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині внаслідок ...

КОМЕНТАРІ