Олег Панькевич: "Перепоховати військових на цвинтарях, незалежно від того на чиєму боці вони воювали, – це по-людськи і по-християнськи"

Олег Панькевич: "Перепоховати військових на цвинтарях, незалежно від того на чиєму боці вони воювали, – це по-людськи і по-християнськи"

24.09.13 15:28 0 1026
21 вересня 2013 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич взяв участь у перепохованні останків воїнів-червоноармійців, які померли від ран у прифронтовому госпіталі влітку 1944 року в селі Стоянові Радехівського району на Львівщині. Санітарні поховання, в яких покоїлися останки чотирьох червоноармійців, віднайшли пошуковці комунального підприємства Львівської облради "Доля" під час пошукової експедиції 2013 року.

Виступаючи на громадській панахиді, Олег Панькевич наголосив на важливости вшанування усіх полеглих у минулих війнах, незалежно від того на чиєму боці вони воювали, чи це карпатські січовики, дивізійники, упівці, совєцькі солдати. Він висловив думку, що кожен, полеглий у боях воїн, повинен бути похований за християнським звичаєм і з військовими почестями – всі вони заслуговують гідної пошани і нашої молитви.

"Досі кремлівська пропаганда поширює міти про героїзм воїнів у так званій "великій вітчизняній" та про турботу й пошану влади до тих, хто воював. Але насправді, ми переконуємося: немає жодної пошани. Ці загиблі, яких змушували йти на смерть, і тіла яких за 70 років не поховали по-людськи, насправді були жертвами війни, жертвами тоталітарних режимів, які не зважали на людські втрати. Тут був госпіталь і вочевидь, що про поховання і прізвища померлих було відомо військовому керівництву, але рідні цих вояків так і не дізналися, де могили їхніх синів чи чоловіків. Скільки ще їх – поспіхом закопаних по лісах і ярах? Поховати їх на цвинтарях, встановити хрест на могилі – це по-людськи і по-християнськи", – наголосив Олег Панькевич.

Завдяки старожилам села, які пам'ятали про це поховання, пошуковцям комунального підприємства "Доля" вдалося віднайти ці останки.

Нагадаємо, що минулого року було віднайдено ще три могили, в яких були поховані 18 людей. Цьогоріч пошуковці віднайшли ще два захоронення. В одному покоїлися останки трьох бійців, у другому – одного. Усі вони перепоховані на сільському цвинтарі села Стоянів за участи священика та з військовими почестями.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ