У Львові депутати повторно заборонили продавати сигарети в газетно-журнальних кіосках

У Львові депутати повторно заборонили продавати сигарети в газетно-журнальних кіосках

24.09.13 13:37 0 1017
Депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови на проєкт ухвали "Про врегулювання питання торгівлі тютюновими виробами у тимчасових спорудах". "За" проголосували 68 депутатів, проти – міський голова Львова Андрій Садовий. Усупереч шантажу та відвертому оббріхуванню ВО "Свобода" з боку головного редактора газети "Експрес", співвласника мережі кіосків із розповсюдження преси "Інтерпрес" Ігоря Починка депутати підтвердили заборону на реалізацію тютюнових виробів у газетно-журнальних кіосках. Про це 23 вересня 2013 року повідомив голова комісії з питань архітектури і містобудування Львівської міськради свободівець Андріян Гутник.

Перед розглядом питання депутатам показали відео, на якому чітко видно факт продажу сигарет неповнолітнім у кіосках мережі "Інтерпрес". Паралельно Андріян Гутник звернувся до міського голови із закликом припинити фарисейство, коли він, з одного боку, всіляко бореться з продажем алкоголю неповнолітнім, а з иншого – лобіює незаконний сигаретний бізнес у газетно-журнальних кіосках, які фактично перетворилися на магазинчики з продажу тютюну.

"Такий ґешефт по-львівськи в цій ситуації є неприпустимим. Адже цигарково-газетно-журнальні кіоски "Інтерпрес", у яких преса – це лише непримітний довісок до сигарет, продаючи тютюнову продукцію, порушують законодавство. Зокрема, говоримо про статтю 15 Закону України, у якій йдеться про заборону продажу тютюнових виробів неповнолітнім особам. А також власники кіосків порушують постанову Львівської міськради, яка забороняє продавати в кіосках преси сигарети. Давайте не будемо підтримувати подвійні стандарти та боротися з "вітряками", адже Ви – не Барон Мюнхаузен, а міський голова", –зазначив Андріян Гутник.

Водночас голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак наголосив, що депутатський корпус у жодному разі не обмежує права продавців преси на реалізацію друкованої продукції. Мова виключно про заборону продажу сигарет.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Поняття "хабар" ...

КОМЕНТАРІ