43 вивільнених військових містечка Львівщини розглядаються на предмет будівництва житла для військовослужбовців за небюджетні кошти із залученням інвесторів

43 вивільнених військових містечка Львівщини розглядаються на предмет будівництва житла для військовослужбовців за небюджетні кошти із залученням інвесторів

24.09.13 14:52 0 1102
Про це повідомив під час розширеного засідання колегії Міністерства оборони України перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич, говорячи про стан реалізації Плану спільних дій військового відомства та Львівської облдержадміністрації на 2013 рік, – інформує прес-служба Міністерства оборони України.

Він підкреслив, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України Львівську область закріплено за Міністерством оборони України для здійснення взаємодії.

«План передбачає покращення налагодження тісних зв’язків між громадськістю області та військовими структурами Міністерства оборони, участь інститутів громадянського суспільства в обговоренні проектів окремих наказів Міністерства оборони України», – розповів Богдан Матолич.

На виконання Плану спільних дій Львівською обласною державною адміністрацією надано пропозиції щодо створення спільної комісії Міністерства оборони та Львівської ОДА з вирішення проблемних питань земельних відносин.

– Опрацьовано перелік вивільнених військових містечок Львівської області, 43 земельних ділянки яких розглядаються на предмет будівництва житла для військовослужбовців за небюджетні кошти із залученням інвесторів. Зокрема, у Львові вони розташовані по вулицям Княгині Ольги, Мечнікова, Стрийській, Максимовича, Гашека, Лисенка, – зазначив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації.

Також Богдан Матолич наголосив, що відповідно до Указу Президента України, розпорядження голови обласної державної адміністрації, органами виконавчої влади і місцевого самоврядування налагоджено роботу щодо шефства над військовими частинами, закладами, установами та організаціями Збройних Сил України, органами виконавчої влади і місцевого самоврядування Львівщини.

– У 2012 році меценати області надали шефську допомогу військовим частинам та підрозділам на загальну суму 109780 гривень, – повідомив Богдан Матолич.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації також відзначив, що мешканці області особливо вдячні військовослужбовцям Збройних Сил України за допомогу під час ліквідації стихійних лих.

– Цьогорічна зима була надто складною і без допомоги військовослужбовців і співпраці важко було б подолати наслідки негоди, – наголосив посадовець.

У своєму виступі Богдан Матолич розповів про тісну взаємодію львів’ян з військовослужбовцями під час проведення культурно-виховних і просвітницьких заходів, у тому числі що проводяться із залученням громадськості Львівщини та представників ЗМІ в рамках відзначення державних та професійних свят, урочистих подій, пам’ятних дат тощо.

Слід зазначити, що Львівщина щороку організовано проводить призов юнаків на строкову військову службу. Це також стосується підготовки до останнього призову до лав Збройних Сил восени цього року, налагодженої співпраці щодо набору на контрактну військову службу, службу в резерві, а також відбору кандидатів на вступ до вищих військових навчальних закладів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Внаслідок ДТП на Закарпатті ...

КОМЕНТАРІ