ПриватБанк став найбільшим у світі корпоративним користувачем Linux

ПриватБанк став найбільшим у світі корпоративним користувачем Linux

24.09.13 14:00 0 1870
ПриватБанк став найбільшим корпоративним користувачем операційної системи Linux у світі. Як повідомили в банку, на сьогодні корпоративну версію системи Ubuntu Linux установлено на понад ніж 36 500 комп’ютерах співробітників банку в чотирьох країнах світу. Для порівняння: у другій за розміром мережі корпорації Peugeot Citroen Linux установлено на понад ніж 22 000 комп’ютерів.

«Головна перевага, яку ми отримуємо з Linux – неймовірна гнучкість у налаштуваннях, а також можливість централізованого керування комп’ютерами співробітників. Ці можливості дозволяють нам буквально на ходу впроваджувати нові продукти для клієнтів, – говорить IT-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет. – У свій час, коли ми вибирали між Linux та Windows, економія на платних ліцензіях була далеко не головним фактором».

Як базову операційну систему в банку вибрано Ubuntu. Її використовують провідні світові корпорації, такі як Google, Amazon та інші світові бренди.

ПриватБанк є одним із найбільш високотехнологічних світових банків. У числі технологій, що було впроваджено ПриватБанком уперше в світі – SMS-банкінг (1999 рік), ОТР-паролі через SMS (2000 рік), Р2Р-перекази між картками (2003 рік), «Електронна решта» (2009 рік), «Онлайн-інкасація» (2010 рік) та інші. ПриватБанк став одним із перших банків, що впровадив технологію безконтактного обслуговування клієнтів за допомогою QR-кодів. За допомогою QR-кодів клієнти ПриватБанку можуть входити в свій акаунт Інтернет-банку, знімати готівку в банкоматах, заправляти автомобіль на АЗС, а також робити та оплачувати замовлення в мобільному меню ресторанів. Сьогодні кожен третій клієнт користується послугами банку через Інтернет і мобільні додатки.

ПриватБанк - найбільший український банк і лідер роздрібного банківського ринку.

У 2012 році ПриватБанк увійшов до ТОП -10 найбільших банків Центральної та Східної Європи. Додаткову інформацію можна знайти на офіційному сайті банку: privatbank.ua.

Прес-офіс ПриватБанку в Рівному
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Ірані звільнили 80 ...

КОМЕНТАРІ