Заява фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді з приводу брехливої інформації на сайті Expres.ua

Заява фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді з приводу брехливої інформації на сайті Expres.ua

24.09.13 18:27 0 905
Ми, депутати Львівської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», обурені черговим фактом появи відверто брехливих матеріалів на сайті Expres.ua. В інформаційних повідомленнях «Партія «Свобода» заборонила у Львові продавати сигарети: «досить обкурювати українців»», «У Львові – ажіотаж біля сигаретних кіосків, люди скуповують тютюн блоками» журналісти інтернет-видання подають чергову порцію відверто брехливої інформації про діяльність націоналістичного об’єднання.
Автори повідомлень стверджують, що, повторно проголосувавши за проект ухвали «Про врегулювання питання торгівлі тютюновими виробами», цитуємо: «представники партії «Свобода», заборонили продаж на території міста тютюнових виробів у будь-яких точках продажу. Заборона, як випливає із ухвали, діятиме цілодобово і поширюватиметься на всі види тютюну» (http://www.expres.ua/news/2013/09/24/94203-partiya-svoboda-zaboronyla-lvovi-prodavaty-sygarety-dosyt-obkuryuvaty).
Хочемо наголосити, що ухвала дійсно передбачає заборону реалізації тютюнової продукції однак виключно, цитуємо: «Суб’єктам підприємницької діяльності, яким надано дозвіл на встановлення газетно-журнальних кіосків без права здійснення торгівлі тютюновими виробами, припинити реалізацію тютюнових виробів впродовж 10 календарних днів з моменту набрання чинності цією ухвалою (перелік суб’єктів підприємницької діяльності та місць розташування тимчасових споруд зазначено у додатку)». Наголошуємо, що депутатський корпус у жодному разі не обмежує права продавців преси на реалізацію друкованої продукції. Мова виключно про заборону продажу сигарет.
Паралельно голова комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міськради свободівець Андріян Гутник звернувся із заявою до начальника ГУ Міндоходів у Львівській області з вимогою скасувати та не видавати нові дозволи на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном усім підприємствам, що здійснюють реалізацію преси та дитячої періодики.
Ми розуміємо, що, усвідомлюючи незворотність дії ухвали, Ігор Починок, продукуючи порцію брехливих новин про повну заборону реалізації тютюнової продукції у Львові та небувалий ажіотаж біля кіосків, які продають цигарки, намагається створити сприятливий ґрунт для реалізації залишків сигарет у кіосках мережі «Інтерпрес». Ба більше, в цьому йому допомагатиме вірний союзник – іще один медіа-магнат Андрій Садовий.
На наше переконання, така позиція власника медіа-імперії «Експрес» Ігоря Починка не має нічого спільного з журналістикою. На жаль, підконтрольні йому ресурси перетворилися в пристрої для метання медіа-лайном. Нам відомо, що цей медіа-кілер й далі оббріхуватиме ВО «Свобода». Ба більше, зараз автора ухвали про заборону продажу тютюну в газетно-журнальних кіосках Андріяна Гутника у черговому псевдо-розслідуванні звинувачуватимуть у тіньовій контрабанді сигарет тощо. Хочемо наголосити, що ВО «Свобода» відстоюватиме свою честь та ділову репутацію в судах. Наші юристи вимагатимуть спростування відверто наклепницьких повідомлень у газеті «Експрес» та на сайті Expres.ua.
Водночас ми звертаємося до журналістської спільноти Львова з проханням про підтримку позиції ВО «Свобода» в площині побудови цивілізованих взаємовідносин між ЗМІ та політичною партією. Переконані, що власники ЗМІ не повинні і не можуть використовувати медіа як елемент шантажу задля задоволення власних політичних потреб. Ми усвідомлюємо право журналістів на критику, однак не сприймаємо практики тотальної заангажованості, перекручування фактів і просто відвертої брехні. Закликаємо вас до об’єктивного і неупередженого висвітлення інформації у ваших ЗМІ.
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
067-441-46-01
twitter.com/vo_svoboda
Skype: Yuriy.Syrotyuk
Подаємо до вашої уваги ухвалу Львівської міської ради «Про врегулювання питання торгівлі тютюновими виробами» повнотекстово:

Про врегулювання питання торгівлі тютюновими виробами у тимчасових спорудах

Керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні“, “Про регулювання містобудівної діяльності“, Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244 “Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності“, постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 №198 “Про затвердження єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони“, ухвалами міської ради від 05.03.2009 №2448 “Про внесення змін та доповнень до ухвали міської ради від 18.12.2008 №2311“, від 09.04.2009 №2606 “Про внесення змін та доповнень до ухвали міської ради від 18.12.2008 №2311 (зі змінами)“, міська рада ухвалила:
1. Суб’єктам підприємницької діяльності, яким надано дозвіл на встановлення газетно-журнальних кіосків без права здійснення торгівлі тютюновими виробами, припинити реалізацію тютюнових виробів впродовж 10 календарних днів з моменту набрання чинності цією ухвалою (перелік суб’єктів підприємницької діяльності та місць розташування тимчасових споруд зазначено у додатку).
2. Департаменту економічної політики:
2.1. Довести до відома Регіонального управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України у Львівській області про прийняту Львівською міською радою цієї ухвали для вирішення питання припинення дії відповідних ліцензій.
Термін: до 01.08.2013.
2.2. У разі невиконання суб’єктами підприємницької діяльності, перелік яких зазначено у додатку, вимог щодо припинення торгівлі тютюновими виробами підготувати та подати на розгляд міської ради проект ухвали про виключення місць розташування відповідних тимчасових споруд з Перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм.
Термін: до 01.09.2013.
2.3. При розробці комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та Положення про порядок розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові передбачити заборону реалізації тютюнових виробів, алкогольних та слабоалкогольних напоїв у тимчасових спорудах, які реалізовують газети, журнали та дитячі друковані видання.
Відповідальний: директор департаменту економічної політики.
3. Контроль за виконанням ухвали покласти на першого заступника міського голови.




Міський голова А. Садовий

Додаток

до ухвали міської ради
від _____________ №_____


ПЕРЕЛІК
суб’єктів підприємницької діяльності, яким надано дозвіл на встановлення газетно-журнальних кіосків без права здійснення торгівлі тютюновими виробами


№ з/п
Адреса розміщення
Назва СПД
Площа земельної ділянки, кв. м
1
2
3
4


вул. Зернова (кінцева зупинка тролейбуса № 13)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


пл. І. Франка (зупинка трамваїв № № 1, 3)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


пл. Соборна (кінцева зупинка трамвая № 3)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Підвальна (зупинка трамваїв № № 4, 5, 7)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Б. Хмельницького (навпроти будинку № 11)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Т. Шевченка (зупинка трамвая № 7)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Пасічна (кінцева зупинка трамвая № 2)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул.Личаківська, 2 (зупинка трамваїв №№ 2, 7)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


пр. Червоної Калини (кінцева зупинка тролейбуса № 11)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Панаса Мирного (зупинка тролейбуса № 1)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


пл. М. Кропивницького (зупинка трамваїв № № 1, 3)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Академіка А. Сахарова, 2
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Генерала Т. Чупринки –

вул. І . Горбачевського (зупинка трамвая № 2)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. С. Бандери - вул. Русових (зупинка трамваїв № № 1, 9)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Княгині Ольги,106
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Є. Коновальця (кінцева зупинка трамвая № 2)
ТзОВ “Інтерпрес“
16
1
2
3
4


вул. Промислова (кінцева зупинка трамвая № 6)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Гетьмана І. Мазепи (зупинка тролейбуса № 13)
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Гетьмана І. Мазепи, 20
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. В. Щурата, 8
ТзОВ “Інтерпрес“
16


вул. Огіркова, 2
ТзОВ “Інтерпрес“
16


просп. В. Чорновола, 99
ТзОВ “Інтерпрес“
16





Секретар ради В. Павлюк

Віза:

Голова постійної комісії архітектури,
містобудування та охорони
історичного середовища А. Гутник

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В'ячеслав Бутко: Аграрна ...
Наступна новина: Невідомі виклали квітами ...

КОМЕНТАРІ