У Кам’янці-Подільському, попри провокації влади, відбулася зустріч із парламентарями-свободівцями

У Кам’янці-Подільському, попри провокації влади, відбулася зустріч із парламентарями-свободівцями

24.09.13 18:34 0 964
23 вересня 2013 року в Міському будинку культури в Кам’янці-Подільському на Хмельниччині відбулася зустріч місцевої громади з народними депутатами від ВО «Свобода» Іриною Фаріон, Ігорем Сабієм та Олександром Мирним. Націоналісти під час заходу прозвітували перед містянами про виконану роботу. Також Ірина Фаріон у рамках просвітницької кампанії представила місцевим жителям свою монографію «Мовна норма: знищення, пошук, віднова».

Як і очікувалося, місцева влада – Партія регіонів та голова її обласного осередку сатрап Януковича Василь Ядуха – організували провокації, аби зірвати зустріч. Понад 70 осіб спортивної зовнішности намагалися увірватися до зали, де відбувався захід. Вони застосували сльозогінний газ, вибили двері БК, а також жбурляли в свободівців металеві предмети, але, отримавши відсіч, відступили (докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042495/).

Люди дуже швидко ідентифікували провокаторів-«регіоналів». Серед них було помічено депутата Кам’янець-Подільської районної ради від Партії регіонів, радника Кам’янець-Подільського міського голови з питань спорту і ЖКГ Сергія Кротіка, голову Громадської ради при міськвиконкомі Олега Гільовського (останній координував провокації та зриви зустрічей з иншими опозиційними народними депутатами в ході передвиборчої кампанії 2012 року), помічників-консультантів народного депутата України від Партії регіонів Володимира Мельниченка – Віталія Білінського та Бориса Охоту, директора приватного ліцею «Антей» Інну Блажкову, тренера з кікбоксингу, члена «Молодих регіонів» Анатолія Лобатюка, директора ЗОШ №6 Тетяну Остафійчук.

Провокаціями в залі намагалася керувати радник міського голови Надія Підскоцька. Своєю чергою, дії провокаторів на вулиці координував директор КП «Спецкомунтранс» Сергій Гжебовськйи спільно з керманичем відділу молоді та спорту міськвиконкому Юрієм Козловим. Однак, попри біснування ідейних і проплачених українофобів, зустріч все-таки успішно відбулася. До того ж, у різних форматах: на вулиці з громадою та частиною провокаторів спілкувався народний депутат Олександр Мирний, а в залі – Ірина Фаріон та Ігор Сабій.

Вступне слово під час зустрічі в залі Будинку культури виголосив Ігор Сабій. Він акцентував на тому, що свободівці приїхали до Кам’янця-Подільского, аби поспілкуватися з громадою.

«Ми бачимо, яка хвиля бруду і провокацій пішла у бік «Свободи». Ми знали, що і тут Партія регіонів буде намагатися зірвати зустріч, бо вона боїться живого спілкування свободівців з людьми. Але, незважаючи на спроби опонентів, ми йдемо і будемо йти до громади, спілкуватися з нею, чути зауваження, пропозиції», – наголосив націоналіст.

Далі перед громадою виступила народний депутат України, відомий мовознавець Ірина Фаріон. Свободівка поспілкувалася з людьми про роль мови в формуванні нації і про її значення у самоідентифікації людини. Ірина Фаріон використала роботи своїх колишніх студентів, які зобразили у своїх плакатах проблеми відродження української мови в Україні. Свою розповідь націоналістка супроводжувала показом численних слайдів і коментувала їхній зміст.

Депутат також піддала жорсткій критиці гуманітарну політику режиму Януковича-Азарова-Табачніка. «Я презентую вам книгу «Мовна норма: знищення, пошук, віднова», але ті ж самі процеси, якими нищили мову, ми пережили і щодо української держави. Сьогодні ми маємо зробити все від нас залежне, аби відновити майже знищену Україну. Зробити це ми можемо тільки спільними зусиллями – разом із вами. І на цьому шляху ми подолаємо всі перешкоди», – заявила Ірина Фаріон.

Окрім того, Ігор Сабій та Ірина Фаріон відповіли на численні запитання громадськости. Зустріч із народними депутатами завершилая традиційним виконанням національного славня. Учасники зустрічі довго не бажали розходитися, охоче купували праці Ірини Фаріон та брали автографи на згадку.

Тим часом на вулиці зустріч із громадськістю проводив народний депутат Олександр Мирний. Депутат-свободівець у гострій полеміці викривав перед людьми провокаційну діяльність «регіоналівських» найманців, відповідав на гострі запитання щодо соціяльної політики, знищення фізичної культури і спорту.

«Ми готові спілкуватися в різних форматах. Ми готові чути від вас запитання, пропозиції, критику. Ми відкриті для громади. Але ми будемо різко реагувати на будь-які провокації проти пересічних людей. Кожен із нас має зрозуміти, що будь-які провокації, спроби зіткнути людей лобами, зірвати зустріч – це злочин перед людьми. Усі ці нікчемні спроби – це агонія, і вони не матимуть жодних шансів, бо люди хочуть чути правду», – наголосив Олександр Мирний.


Прес-служба Кам’янець-Подільської міської організації ВО «Свобода»
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Slando дізнався, що ...
Наступна новина: Ірина Фаріон: «Рішення суду ...

КОМЕНТАРІ