Підприємці Тернопільщини сплатять майже дев’ятсот тисяч гривень штрафів за порушення у сфері торгівлі підакцизними товарами

Підприємці Тернопільщини сплатять майже дев’ятсот тисяч гривень штрафів за порушення у сфері торгівлі підакцизними товарами

24.09.13 20:44 0 957
З початку року працівники Головного управління Міндоходів у Тернопільській області провели 79 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів виявлено 92 правопорушення вимог чинного законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Серед порушень встановлено 28 фактів роздрібної торгівлі алкоголем за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни, 16 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, встановлених виробниками або імпортерами цигарок. Також зафіксовано 18 фактів безліцензійного продажу алкоголю та цигарок та 8 фактів реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.
На підставі матеріалів перевірок прийнято рішення про застосування фінансових санкцій, загальна сума яких становить 845,9 тис. гривень.
Анульовано 199 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 157 – на право торгувати цигарками. В тому числі за порушення вимог статті 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями) в частині продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анульовано 15 ліцензій на право торгівлі алкоголем та 8 – тютюновими виробами. Також призупинено термін дії ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 102; ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними – 66.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині електронне ...
Наступна новина: Поспішіть сплатити ...

КОМЕНТАРІ