Реорганізували підприємство – отримайте нові «ключі»

Реорганізували підприємство – отримайте нові «ключі»

24.09.13 19:45 0 983
Відповідно до ст. 4 Закону України від 15.05.2013 №755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.
Припинення юридичної особи відбувається в результаті передання всього свого майна, прав та обов’язків іншим юридичним особам-правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або як наслідок ліквідації. Припиненою юридична особа вважається з дня внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру.
Сертифікат відкритого ключа - документ, виданий центром сертифікації ключів, який засвідчує чинність і належність відкритого ключа підписувачу. Такий сертифікат містить унікальний реєстраційний номер сертифіката ключа, основні дані (реквізити) підписувача – власника ключа.
Текст примірного договору про визнання електронних документів затверджений наказом ДПА України від 10.04.2008 №233. Платник податків заповнює необхідні реквізити, передбачені цим договором (назва підприємства, код за ЄДРПОУ) та надає до органів доходів і зборів за місцем реєстрації підписані та скріплені печаткою два примірники договору та посилені сертифікати відкритих ключів на електронному носії.
Виходячи з викладеного вище, у разі реорганізації підприємства посадові особи юридичної особи повинні отримати нові сертифікати відкритих ключів та укласти новий договір про подання звітності в електронному вигляді.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки спогадам і ...
Наступна новина: На Буковині електронне ...

КОМЕНТАРІ