Луцьк: відбулося відкриття другої черги проекту благоустрою річки Сапалаївка та «Мосту закоханих»

Луцьк: відбулося відкриття другої черги проекту благоустрою річки Сапалаївка та «Мосту закоханих»

24.09.13 06:39 0 1030
За участю Луцького міського голови Миколи Романюка відбулося відкриття другої черги проекту благоустрою річки Сапалаївка та «Мосту закоханих» у районі вулиці Ніла Хасевича до проспекту Волі.

Міський голова на урочистостях з цієї нагоди подякував усім, хто брав участь у заходах з благоустрою, адже тут раніше був необлаштований берег, поломаний міст, зруйновані сходи, багато сміття. «Саме завдяки соціально відповідальному бізнесу вдалося повністю відновити береги річки Сапалаївки у цьому районі», – сказав він. Міський голова акцентував на тому, що благоустрій Сапалаївки здійснюється у кілька етапів. Проект розчистки продовжиться до Теремнівських ставків. На часі реалізація III черги проекту благоустрою. В наступному році будуть виконані великі обсяги робіт із будівництва підпірної стінки вздовж буд. 49а на пр. Волі, побудовані пішохідні та велосипедні доріжки понад річкою, роледром, приміщення для прокату інвентарю, здійснений загальний благоустрій території.

За проведення великого обсягу робіт в рамках реалізації Проекту благоустрою річки Сапалаївка, виявлену ініціативу, високу громадянську свідомість, забезпечення реалізації заходів з ландшафтно-архітектурного облаштування заплави річки та спорудження «Мосту закоханих» Микола Романюк вручив Подяки: Покровському Андрію Володимировичу, підприємцю, інвестору будівництва; Сурмику Володимиру Степановичу, директору ТзОВ „Майтім”; Жуку Максиму Вікторовичу, виконробу ТзОВ „Майтім”; Владімірову Олександру Володимировичу, завідувачу господарством по обслуговуванню торгового центру „Сіті-Парк”; Верзуну Петру Юрійовичу, юристу ТзОВ „Майтім”; Марчуку Андрію Олексійовичу, машиністу екскаватора ТзОВ „Стир-Агробуд”; Шостаку Василю Григоровичу, машиністу бульдозера ТзОВ „Стир-Агробуд”; колективу Луцького педагогічного коледжу (директор – Бойчук Петро Микитович); колективу коледжу технологій та бізнесу Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки (директор – Щеблюк Станіслав Германович); Возняку Івану Олександровичу, директору приватного виробничого-комерційного підприємства “Авторембуд”.

Радник міського голови Борис Сорока детальніше розповів про обсяг виконаних робіт. Зокрема, у рамках проекту було продовжено роботи з берегоукріплення, залуження газонною травою та декоративними насадженнями, розширено заплаву, створено ціле містечко для водоплавних птахів, новий міст та альтанку. А для тих, хто бажає підтримувати не лише дух, а й тіло в тонусі, інвестор спорудив спортивний майданчик із стаціонарними тренажерами. Також пояснив, що «Міст закоханих» має символічну назву, адже альтанка, що прикрашає ландшафтно-архітектурну композицію на схилах річки, декорована білими лебедями - символом вічного кохання та вірності. дві пари наречених разом з Миколою Романюком перерізали символічну стрічку на мосту і прикріпили до перил замок, який буде запорукою кохання на все життя. Святкового настрою присутнім додали пісенні дарунки від молодіжних колективів, а дошкільнята з ДНЗ №34 подарували жартівливий танок.

Довідково: У 2012 році було розпочато проект будівництва ТЦ «Сіті-парк» з влаштуванням покращеного пішохідного переходу з вул. Ніла Хасевича до пр. Волі. До реалізації проекту було залучено соціально відповідальний бізнес. Розпочато і благоустрій прибережної смуги р.Сапалаївка у цьому районі.

Восени минулого року тут були споруджені торгові площі та молодіжне кафе, дитячий майданчик та гарний сучасний пішохідний перехід, укріплені та озеленені схили заплави р. Сапалаївка. Загальна площа забудови становила близько 700 кв. м, а загальна площа благоустрою 2 250 кв.м. Приватний підприємець Покровський Андрій Володимирович інвестував у реалізацію задуму більше мільйона гривень. Так, ще один куточок міста став впорядкованим, доступним та комфортним для лучан.

Паралельно із проектом благоустрою реалізовувався проект розчистки русла р. Сапалаївка від вул. Потапова до вул. Ніла Хасевича. За сприяння обласної державної адміністрації отримано кошти з державного бюджету та продовжено розчистку річки аж до Теремнівських ставків. До кінця 2013 року розчистка русла буде завершена.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі послуги ...
Наступна новина: Буковина: у Києві відкрився ...

КОМЕНТАРІ