У Чернівцях завершується підготовка до зими

У Чернівцях завершується підготовка до зими

24.09.13 06:07 0 813
Більшість із запланованих заходів по підготовці міського господарства до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2013-2014 років виконані, решта перебувають в стадії завершення. Про це на засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Сірман.

Зокрема, із 88 котелень до запуску підготовлено 85. Виконано роботи із капітального ремонту котелень «ЗОШ № 39» по вул. Карбулицького, 2; «ЗНЗ №33» по вул. Червоноармійська, 152А; «Садова» по вул. Садова,1Г; «Гімназія № 6» по вул.Шептицького, 19; «С. Щедрина» по 2-му провулку Кармелюка,6. Ведуться роботи з реконструкції котелень на вул. Узбецькій, 3Б та вул. Лесина, 5. До 1 жовтня буде введена в експлуатацію новозбудована котельня на вул Чехова, 25.

Також завершено капітальний ремонт 3-ох ділянок проїжджих частини на вул. Комунальників, Машинобудівників, Рівненській та капітальний ремонт тротуарів на вулицях М.Емінеску, І.Франка, М.Коцюбинського та на просп. Незалежності. Продовжуються роботи з будівництва дороги на вул. С.Воробкевича на ділянці від вул. В.Комарова до вул. Південно-Кільцевої.

Тривають роботи з влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття на вул. П.Каспрука та заміни зовнішньої мережі водопостачання на вул. Б.Хмельницького на ділянці від вул. Ю.Гагаріна до вул. Університетської, капітального ремонту дорожнього покриття на вул. О.Боярка на ділянці від вул. В.Гаврилюка до вул. А.Чехова та на пров. Ентузіастів. Розпочато підготовчі роботи для асфальтування гравійної ділянки вул. Мукачівської (автобусний маршрут № 19).

У відповідності з планом заходів по підготовці водопровідно-каналізаційного господарства до роботи в зимових умовах КП “Чернівціводоканал” відремонтовано і замінено аварійних водопровідних мереж – 2419 погонних метрів, каналізаційних – 334 п.м., 29 пожежних гідрантів та 48 засувок.

Чернівецьким міським комунальним підприємством „Міськсвітло” проводиться робота щодо забезпечення надійного та якісного освітлення м. Чернівців. Виконано перетяжку дроту повітряних ліній довжиною 26,4 км., замінено 100 світильників на сучасні із покращеними світлотехнічними характеристиками. Також підприємством виконано ремонт та фарбування зовнішніх металевих опор, світильників та кронштейнів.

Основні роботи будуть завершені до 1 жовтня і житлово-комунальне господарство буде готове розпочати опалювальний сезон.

В цілому на виконання заходів з підготовки до роботи осінньо-зимовий період 2013-2014р. витрачено майже 14,5 млн.грн.

Довідково:

Житловий фонд комунальної власності територіальної громади м. Чернівців нараховує 2822 будинки, з них обладнано водопроводом – 93%, каналізацією – 87,6%, централізованим опаленням – 95,3%, газом – 99,6%.

Утримання та обслуговування житлового фонду здійснюють 7 комунальних та 6 приватних підприємства.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ