У Львівській області для відновлення стихії у Самборі, постраждалим нададуть 1100 листів шиферу для покрівлі зруйнованих дахів

У Львівській області для відновлення стихії у Самборі, постраждалим нададуть 1100 листів шиферу для покрівлі зруйнованих дахів

24.09.13 07:10 0 704
Про це під час прес-конференції в прес-центрі ТРК “Львів” щодо стану ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Самбірському районі зазначив директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко.

Як повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко, зранку в міській раді працює 4 робочі групи, які проводять обстеження об’єктів приватного господарства та житлово-комунального господарства. роблять все для того, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки цієї надзвичайної ситуації.

Під час прес-конференції надзвичайники зазначили, що керівництво Самбірської РДА усі питання вирішить самостійно, для цього в них є всі наявні ресурси.

О. Титаренко відмітив оперативність усіх служб: «Вчора всі служби спрацювали оперативно. Впродовж 2-ох годин ми мали інформацію і знали, що нам необхідно робити», -зазначив він.

Під час прес-конференції повідомили також, що вночі було залучено до роти 87 осіб та 10 одиниць техніки. Проведена робота із звільнення від дерев, які були повалені стихією, проїжджої частини, школи, ПТУ та інших об’єктів, які були завалені. Після 9.00 год. містом можна було вільно пересуватися. зранку до роботи залучені всі комунальні служби. До виконання робіт приступили 241 особа та 37 одиниць техніки, з них в місті працює 191 особа та 27 одиниць техніки.

Оперативно було знеструмлено лінії електропередач, де були обриви проводів, з метою недопущення травмування електрострумом перехожих. «До кінця цієї доби електропостачання повинно бути відновлено до кожної оселі. Для цього залучено додаткові підрозділи обленерго», – запевнив О.Титаренко.

Визначено завдання з’ясувати скільки було розбито скла. «Ми маємо в регіональному резерві матеріально технічних ресурсів шифер, скло, паливно-мастильні матеріали і будемо це використовувати для ліквідації наслідків», – зазначив директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА. Він також зазначив, що через 2 години в м. Самбір буде доставлено 1100 листів шиферу.

«Постраждалим людям буде надана допомога. Об’єкти бюджетної, соціальної і приватно-домових господарств комунальних житлових будинків першочергово будуть відновлюватися», – наголосив О.Титаренко.

Під час прес-конференції повідомили, що в професійно-технічному училищі, яке визначене як пам’ятка архітектури, і вкрите черепицею, визначено завдання провести обстеження та оцінити вартість робіт. Будуть прийняті рішення щодо додаткового фінансування таких робіт.

Зазначимо, проведення робіт щодо ліквідації наслідків негоди знаходиться на особистому контролі Голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука.

Нагадаємо, 23 вересня у період з 17.20 до 18.20 в Самбірському районі пройшов атмосферний фронт, зокрема сильний дощ та пориви вітру більш 25 м/с. На території району та м. Самбора зазнали пошкоджень в різній мірі дахи житлових будинків комунальної та приватної сфери, а також об’єктів бюджетної сфери і приватного бізнесу (всього 51 будівля). Без електропостачання одразу після негоди залишилися 8 населених пунктів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: у Києві ...
Наступна новина: Форвард "Донбасу": "Завжди ...

КОМЕНТАРІ