У Львівській ОДА обговорили питання підготовки інвестиційних проектів, фінансування яких можливе за рахунок коштів, що залучатимуться під державні гарантії

У Львівській ОДА обговорили питання підготовки інвестиційних проектів, фінансування яких можливе за рахунок коштів, що залучатимуться під державні гарантії

24.09.13 06:17 0 745
Перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич 24 вересня провів нараду з міськими головами Львівщини з питань підготовки інвестиційних проектів, фінансування яких можливо здійснювати за рахунок коштів, що залучатимуться під державні гарантії.

Зазначимо, що Постановою Кабінету Міністрів України № 404 «Деякі питання здійснення головними розпорядниками бюджетних коштів капітальних видатків понад обсяги встановлених бюджетних призначень», розроблено механізм залучення коштів під державні гарантії з метою реалізації капіталомістких інвестиційних проектів, які сприятимуть соціально-економічному розвитку регіонів, зокрема інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку, які мають стратегічне значення та сприяють розвитку національної економіки.

Під час наради Богдан Матолич поінформував присутніх голів міських рад, що станом на в області сформовані та подані у центральні органи виконавчої влади України для подальшого погодження Віце-прем’єр міністром України 6 пакетів необхідних документів за інвестиційними проектами на загальну потребу у фінансуванні в обсязі 221,2 млн. грн.

Зокрема, це такі проекти як «Оновлення рухомого складу тролейбусного парку міста Львова»; «Модернізація системи вуличного освітлення шляхом заміни ламп на енергозберігаючі» в м. Дрогобичі»; «Капітальний ремонт (термомодернізація) із застосуванням енергозберігаючих технологій (утеплення стін, перекриття, заміна вікон та зовнішніх дверей) будівель соціально-культурного призначення у м. Дрогобичі»; «Реконструкція хірургічного, поліклінічного та терапевтичного корпусів міської лікарні м. Трускавця з використанням енергозберігаючих технологій» та ін.

Богдан Матолич підкреслив, що це далеко не повний перелік об’єктів, які можна реалізувати за допомогою вищезазначеної Постанови Уряду: «На кожній території області існують проблемні об’єкти, як приклад – реконструкція очисних споруд у містах Самборі та Ходорові, на які ближчим часом не будуть виділені кошти з державного бюджету, також і не слід чекати інвестиційних вкладів, а за допомогою даної Постанови можна вирішити проблему стічних вод», – наголосив він.

Відтак він закликав міських голів області скористатись даною програмою, адже це хороший шанс побудувати або реконструювати об’єкти, що перебувають у державній чи комунальній власності.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ