У Львівській області 00 24 вересня

У Львівській області 00 24 вересня

24.09.13 07:42 0 630
Станом на 16:00 24 вересня до проведення відновлювальних робіт залучено 241 особа та 37 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС України 94 чоловіки та 22 одиниці техніки.

Силами залучених пожежно-рятувальних підрозділів та іншими службами цивільного захисту відновлено 1 дах житлового будинку, 10 обривів ліній електропередач, поновлено роботу 33 трансформаторних підстанцій. Відновлено електропостачання 7 населених пунктів повністю (залишається без електропостачання с. Бісковичі та частково м. Самбір.

Здійснено порізку 93 повалених дерев, забезпечено проїзд по всіх вулицях м. Самбір. Повністю розчищено від повалених дерев територію школи № 10, територію професійно-технічного училища та частково територію цвинтаря, парку та ринку.

Силами приватних підприємців та власників домогосподарств проведено роботи по розчистці території та залишків покрівлі з пошкоджених будівель. За допомогою гідравлічних колінчастих авто підіймачів ДСНС України проводяться роботи по зняттю залишків шиферу та металевої покрівлі з пошкоджених будівель.

За рахунок регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів доставлено 1210 листів шиферу для відновлення покриття дахів житлових будинків, з них силами 2 спеціального центру ДСНС України організовано доставку 330 листів шиферу.

За уточненою інформацією, 23 вересня у період з 17.20 до 18.20 год. в Самбірському районі внаслідок впливу на територію проходження атмосферного фронту (сильний дощ та пориви вітру більш 25 м/с) на території м. Самбора та Самбірського району пошкоджено в різній мірі дахи житлових будинків комунальної та приватної сфери, а також об’єктів бюджетної сфери і приватного бізнесу, а саме:

- травмовано 2 особи (після надання медичної допомоги відпущено додому);

- пошкоджено дахи всього 64 будівлі, а саме: 36-х житлових будинків комунальної власності та 17 приватних житлових будинків, 9 будівель соціальної сфери (Самбірське ПТУ – школа-інтернат, бібліотека, Державна насінева інспекція, філія «Самбірський райавтодор», Самбірське училище культури, 3 будівлі Самбірського КП «Об’єднане», елементи церкви), 2 дахи кафе;

- повалено 107 дерев (розпиловано 93) та 4 міські опори ліній електропередач;

- виявлено обриви ліній електропередач у 20 місцях (відновлено 10);

- знеструмлено 33 трансформаторних підстанції (відновлено 33) та 12 ліній електропередач (відновлено 8);

- вибито скло вікон у будівлях військової частини А3817 МО України (40 м2), професійно-технічного училища - школи-інтернату (понад 50 м2);

- знеструмлено 8 населених пунктів (7 повністю - с. Бісковичі, с. Воютичі, с. Максимовичі, с. П’яновичі, с. Лановичі, с. Міжгайці, с. Баранівці, частково - м. Самбір);

- пошкоджено 4-и автомобілі.

Для координації дій на місці працює мобільна оперативна група Головного управління ДСНС України у Львівській області на чолі з першим заступником начальника ГУ ДСНС України у Львівській області Дідухом І.М.

Відновлювальні роботи продовжуються. Збитки підраховуються. Ситуація контрольована.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Землетрус в Пакистані: ...
Наступна новина: На Волині зберігається ...

КОМЕНТАРІ