У Рівненській області розповіли як запобігти квартирним крадіжкам

У Рівненській області розповіли як запобігти квартирним крадіжкам

24.09.13 05:32 0 765
Останнім часом в місті почастішали крадіжки з квартир. Способи проникнення до помешкань громадян різноманітні. Але у більшості випадків крадії напередодні розвідують, коли саме господарі виходять з дому та повертаються назад.

Злодії, здебільшого, користуючись відсутністю жителів квартир, особливо з 08-00 до 16-00 год, викрадають чималі суми грошей, ювелірні вироби, комп’ютерну техніку та інші цінні речі.

Під виглядом різноманітних комунальних та соціальних служб напередодні заходять до сусідів та у квартири потерпілих.

До скоєння крадіжки зловмисники тривалий час крутяться поблизу під’їздів, розпитують про мешканців багатоповерхівки, мають у руках інструмент для зламування дверей та замків.

Якщо ви зустрінете таких підозрілих осіб, в руках у яких сумки з приладдям та краденими речами, терміново телефонуйте за номером до міліції 102. Намагайтеся запам’ятати прикмети підозрілих осіб.

Вибравши зручний момент, підібравши ключі до вхідних дверей, з допомогою спеціального приладдя зловмисники проникають до чужих помешкань. Як правило, жертвами таких квартирних крадіїв стають сім’ї, де господарі відсутні до обідньої пори або їх немає вдома декілька днів.

Як вберегти майно від злодіїв – кожен обирає сам. Але, з досвіду відомо і практикою перевірено – найбільш ефективним засобом захисту помешкання є встановлена сигналізація.

Довірте встановлення замків на вхідних дверях професійним майстрам. Виїжджаючи надовго з дому, не залишайте вдома валюту та золоті вироби.

Якщо мешкаєте на нижніх поверхах, встановлені на вікнах решітки допоможуть вберегтися від «домушників». Зауважте, металопластикові вікна злодієві легше відкрити, як дерев’яні конструкції.

Запідозривши крадіжку, не заходьте усередину квартири, негайно телефонуйте у чергову частину міліції на номер 102.

УКР УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Один із «в’язнів ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ