У Тернопільському обласному архіві відкрилася виставка «Духовний символ України»

У Тернопільському обласному архіві відкрилася виставка «Духовний символ України»

24.09.13 05:57 0 820
Документальна виставка присвячена 75-ій річниці від дня народження археолога, науковця, поета, мистецтвознавця, заслуженого діяча мистецтв України, громадсько-політичного активіста Ігоря Герети.

«Найкраща пам’ять про людину – це продовження та втілення в життя її справ. Ігор Герета і словом, і ділом утверджував українську державу, українську ідею та українську Україну. А пам’ять про нього – це обласна школа мистецтв, це концепція національної освіти, це археологічні знахідки Черняхівської культури, це музей Соломії Крушельницької в Білій, музей Володимира Гнатюка в селі Велеснів Монастириського району. Ще можна довго перераховувати те, що зробив і до чого доклався Ігор Герета, – зазначив заступник голови обласної ради Олег Боберський. – Він був депутатом перших чотирьох скликань обласної ради уже незалежної України. Протягом усієї діяльності Ігор Герета створював та втілював у життя проекти, які сприяли розвитку мистецтва, освіти, науки, патріотичного виховання молоді. Це була людина, яка уособлювала в собі національне відродження».

На урочистому відкритті виставки спогадами про Ігоря Герету ділилися його друзі, знайомі, його колишні студенти історичного факультету Тернопільського педагогічного університету, серед яких і депутат тернопільської обласної ради Степан Барна.

На виставці представлені документальні матеріали та фото із дитинства Ігоря Герети, його спогади про батьків. Експозиція висвітлює і часи навчання у Чернівецькому університеті, його працю у Тернопільському краєзнавчому музеї. На стендах – світлини та документи про археологічні розвідки Ігоря Герети, його наукові статті, а також матеріали та фото про громадсько-політичну діяльність.

Виставка в обласному архіві діятиме протягом місяця.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Віктор Шемчук ...
Наступна новина: На Сарненщині прийом ...

КОМЕНТАРІ