Зниклу дівчину правоохоронці луганської міліції розшукали за допомогою соціальних мереж

Зниклу дівчину правоохоронці луганської міліції розшукали за допомогою соціальних мереж

25.09.13 08:05 0 863
17 вересня 2013 року до чергової частини Артемівського РВ ЛМУ ГУМВС України у Луганській області звернулася місцева мешканка з заявою про те , що її сімнадцятирічна донька Олена пішла до школи і додому не повернулася.

«Дане повідомлення працівниками міліції було негайно зареєстровано, - розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей ЛМУ ГУМВС України у Луганській області капітан міліції Софія Самойлова, - і на місце події направлена слідчо-оперативна група Артемівського райвідділу міліції.

За словами правоохоронця, проведені заходи щодо розшуку неповнолітньої дівчини позитивних результатів не принесли. Тоді оперативники кримінальної міліції у справах дітей провели моніторинг соціальних мереж у всесвітній мережі Інтернет, таких як «Vkontakte.ru», «Однокласники.ru», «Facebook», «Mail.ru».

У результаті було встановлено, що розшукувана дівчина зареєстрована в соціальній мережі «Vkontakte.ru». Завдяки Інтернет-сторінці Олени працівники міліції встановили коло друзів дівчини.

Встановивши контакт з деякими друзями Олени, оперативники досить швидко визначили місцезнаходження розшукуваної дівчини. Виявилося, що весь цей час поки батьки та міліція її шукали, вона перебувала у свого друга вдома в місті Луганську.

Довелося співробітникам міліції довго пояснювати дівчині, що так чинити не можна, що потрібно повідомляти про своє місцезнаходження батькам. У результаті - пропажа була повернена додому і передана батькам.

Прес-служба ЛМУ ГУМВС

України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ