На Дніпропетровщині правоохоронці затримали підозрюваного у подвійному вбивстві

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали підозрюваного у подвійному вбивстві

25.09.13 08:33 0 775
Мешканець м. Дніпродзержинська забив пенсіонера до смерті, а через кілька днів зарізав чоловіка, який запідозрив його у вбивстві сусіда. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Правоохоронці встановили, що 69-річний пенсіонер здавав кімнату у своєму будинку 22-річному молодику. Тієї ночі їх поєднало за одним столом не лише спільне місце проживання, а й любов до чарки, для якої не стала перешкодою навіть велика різниця у віці. В ніч з 17 на 18 вересня, чоловіки, які вже були добре підігрітими спиртним, посварилися. Молодий та дужий чоловік не стримався й почав бити старого руками, ногами та дерев’яним стільцем по голові, поки той не перестав подавати ознак життя. Після цього молодик поклав тіло на ліжко, й підпалив ковдру. Ліжко стояло впритул до грубки, яка опалювалася дровами. Таким чином, зловмисник намагався створити видимість пожежі, під час якої, нібито, загинув пенсіонер. На щастя, вогонь не поширився на весь будинок.

За кілька днів молодик знайшов собі іншого 60-річного співпляшника в особі сусіда померлого. Під час вживання оковитої той не зміг втриматися й закинув хлопцеві обвинувачення в смерті сусіда. На що останній схопив зі стола кухонний ніж, звалив чоловіка на підлогу й завдав йому 5 ударів ножем в шию. Знищити сліди злочину зловмисник вирішив старим способом – підпалом, але і цього разу вогонь не захотів стати співучасником вбивства….

Перш ніж залишити місце злочину, чоловік перевдягнувся в чистий одяг - старі речі зі слідами крові та ніж він викинув у колодязь.

Та знищити сліди злочину й уникнути відповідальності йому не вдалося. Коли правоохоронці виявили перше обгоріле тіло, на перший погляд і справді здавалося, що людина загинула через необережне поводження з вогнем. Але висновок судмедекспертизи встановив, що смерть була насильницькою. Другий чоловік помер через велику втрату крові.

Проведення оперативно-розшукових заходів дало можливість правоохоронцям Баглійського райвідділу міліції Дніпродзержинського міського управління за вбивство двох людей затримати підозрюваного чоловіка.

Йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 п. 13 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

у Дніпропетровській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В МВС представили ...

КОМЕНТАРІ