Українські міліціонери поділилися з російськими колегами успішним досвідом забезпечення порядку під час Євро 2012

Українські міліціонери поділилися з російськими колегами успішним досвідом забезпечення порядку під час Євро 2012

25.09.13 08:52 0 791
Одним із питань, що розглядалися на засіданні спільних колегій МВС України та Росії, був аналіз досвіду проведення в Україні Чемпіонату з футболу Євро 2012. Особливо російських поліцейських зацікавило забезпечення охорони громадського порядку під час спортивного свята. Ця тема актуальна у зв’язку із проведенням у Росії сочинської Олімпіади у 2014 році.

У своєму виступі заступник Міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк відзначив, що спортивні заходи, а особливо футбол, збирають найбільшу кількість людей. Саме тому однією із головних задач для українських міліціонерів було забезпечити безпеку як населення, так і гостей Чемпіонату.

- Запорукою успішного, а головне безпечного Чемпіонату з футболу Євро 2012 послугувала велика підготовча робота української міліції та співпраця з правоохоронними відомствами інших держав. Окрім колег з Європи, нам надавали консультативну допомогу і російські поліцейські, які працювали у Київському центрі поліцейської співпраці, Донецьку та Харкові. Усього, за нашими підрахунками до України прибуло близько 40 тисяч футбольних фанів з Росії, - підкреслив Віктор Ратушняк.

Заступник Міністра поінформував присутніх про весь обсяг роботи, який було зроблено в Україні і в період підготовки до Євро, і під час самого Чемпіонату. Усього у державі було проведено16 матчів у чотирьох містах: Києві, Харкові, Донецьку та Львові. Як результат, Україна отримала високу оцінку з боку європейських країн, зокрема і у сфері безпеки.

На досягнутому вітчизняні стражі правопорядку не зупиняються. Уже готуються до забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян під час Чемпіонату Європи 2015 з баскетболу. Вказаний турнір теж потребує ретельної підготовки, адже планується проведення 90 матчів за участю 24 збірних країн Європи.

Представники МВС України висловили готовність допомагати російським колегам у сприянні вирішення питань забезпечення безпеки сочинської Олімпіади.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учасники спільного ...
Наступна новина: МВС України вивчатиме ...

КОМЕНТАРІ