«Сільська молодь про питання гендерної рівності»: у Львові триває конференція програми ЄС

«Сільська молодь про питання гендерної рівності»: у Львові триває конференція програми ЄС

25.09.13 11:47 0 1589
Вперше в Україні у місті Львові та області відбувається молодіжна програма Європеи?ського Союзу «Молодь в діі?» (Youth in Action Programme of the European Union), що є продовженням програми «Молодь для Європи» та впроваджується протягом 2007-2013 років. Конференція триває з 21 вересня, і закінчиться 29 вересня.

Це одна з небагатьох програм, що реалізує ЄС, в якій Україна має унікальне право брати участь на рівні з країнами членами ЄС та країнами-кандидатами на вступ до ЄС. Централізовані акції програми «Молодь в діі?» підтримуються безпосередньо Європеи?ською Комісією, що спирається на Виконавчу агенцію з аудіовізуальних, освітніх та культурних питань.

Через неформальне навчання та міжкультурнии? діалог, програма направлена на пропагування концепції Європи у місцевих громадах, сприяння європейському громадянству, розвитку солідарності і толерантності між молодими людьми, особливо для зміцнення соціального зв’язку в Європеи?ському Союзі.

Тема цієї програми є дуже актуальною у розумінні поточних угод між Україною та ЄС: «Сільська молодь про питання гендерної рівності». В програмі беруть участь 30 молодих лідерів та волонтерів молодіжних організацій з 6 країн Європейського Союзу, Східної Європи та Кавказу.

Шляхом проведення неформального навчання в класах та інтерактивних вуличних заходів у Львові та Львівській області, буде підвищено обізнаність місцевих мешканців у гендерних питаннях, терпимості і боротьбі з дискримінацією для виховання поваги до рівності між чоловіками і жінками.

Учасники будуть ділитися гендерними реаліями в своїх країнах, спільно досліджувати гендерні питання з якими стикається молодь та волонтери у сільській місцевості, дізнаються більше про можливості вирішення питань поваги і гендерної рівності, як в приймаючому місті Львові і в Україні, так і у власних громадах, та розроблять інструменти для реалізації неформального навчання.

Контактні особи: Ірина Стахур, тел. 0967436283, Олександр Іщутін, тел. 0934848048.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові на Кавову милю ...
Наступна новина: ПриватБанк відкрив ...

КОМЕНТАРІ