Олексій Плотніков: співпраця з Китаєм відкриває доступ до необмежених можливостей і ресурсів

Олексій Плотніков: співпраця з Китаєм відкриває доступ до необмежених можливостей і ресурсів

25.09.13 10:49 0 715
Професор, доктор економічних наук Олексій Плотніков вважає що поглиблення співпраці з Китаєм як одним з найбільших економічних гігантів світу несе великі вигоди для України. Про це він сказав у програмі «Національний інтерес» на каналі БТБ, коментуючи переговори урядових делегацій України та Піднебесної.

Плотніков переконаний, що співробітництво з Китаєм у будь-якій сфері апріорі позитивне для України, оскільки це відносини з ринком практично необмежених ресурсів і можливостей.

«КНР – це фактично один зі світових лідерів по зростанню, по обсягу ресурсів, по можливостям інвестицій, в тому числі і в Україну , ну і по дуже багатьом питанням», – зазначив він.

«З точки зору ринку, це можливості постачання тієї ж самої сільгосппродукції, це можливості для того, щоб традиційні параметри українського експорту йшли до Китаю. З точки зору імпорту китайські фахівці можуть працювати в Україні, можуть працювати китайські компанії і багато чого іншого. Тобто, це настільки великий ринок , який немає обмежень, починаючи з людських ресурсів і закінчуючи фінансовими. Тому я думаю, що це дуже перспективно», - переконаний Плотніков.

За його словами, навіть на рівні кредитному можлива вигідна співпраця, бо китайські банки надають кредити під найнижчі відсотки – 2-3% річних та володіють необмеженими грошовими ресурсами.

«В принципі, грошові ресурси необмежені, проценти низькі, і перспективи для того, щоб працювати в Україні, є. Тобто, навіть на такому рівні, на рівні виключно кредитному – перспективно», - вважає експерт.

23-27 вересня в Китаї перебуває урядова делегація на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим.

Нагадаємо, в рамках офіційного візиту до КНР Президента України Віктора Януковича в грудні цього року заплановано підписання Програми стратегічного партнерства України та Китаю.

За І півріччя цього року за рівнем зростанням експорту України до інших країн Китай став лідером. В І півріччі експорт української продукції до Піднебесної зріс більш ніж на 60% порівняно з тим самим періодом минулого року і становив 1,39 млрд дол.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Іраку загинули 7 ...
Наступна новина: Україна закриє місцеві ...

КОМЕНТАРІ