На Житомирщині до кінця року заплановано відкрити 30 дитячих садочків

На Житомирщині до кінця року заплановано відкрити 30 дитячих садочків

25.09.13 13:10 0 814
Житомирщина посідає перше місце за кількістю новозбудованих та відновлених дитячих садочків у державі. Область активно підтримує ініціативи Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти. Протягом 2013-2014 років за рахунок розширення мережі дошкільних навчальних закладів планується забезпечити місцями 85% дошкільнят, що відповідатиме європейським стандартам. Розвиток дошкільної освіти сприятиме соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі, а також надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю – наголошує Глава держави.

Завдяки скоординованим діям місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування минулого року було відкрито 54 дошкільних навчальних заклади, що дало змогу додатково охопити дошкільною освітою близько 3 тис. сільських дітей.

До кінця поточного року заплановано відкрити 30 дошкільних навчальних закладів різних типів і додатково 29 груп у працюючих закладах. Це дасть можливість охопити дошкільною освітою близько 2 тис. дітей. Наразі відкрито 11 дитячих садків та 21 додаткова група.

Протягом останніх трьох років в області відновлено роботу 150 дошкільних навчальних закладів. На даний час в області функціонує 692 дошкільних навчальних заклади (501 у сільській місцевості), дошкільною освітою охоплено 51 тис. дітей. Різними формами дошкільної освіти в області охоплено 98% (по Україні 90,3%) від загальної кількості дошкільнят віком від 3 до 6 років (у сільській місцевості 95,3%) та 100% дітей 5-річного віку.

В області осучаснюються форми та методи корекційно-реабілітаційної роботи з дітьми, які мають фізичні та розумові відхилення. 3038 вихованців дошкільних закладів одночасно із здобуттям дошкільної освіти проходять комплекс лікувально-корекційних заходів у 183 групах компенсуючого типу, яких протягом поточного року стало на 4 групи більше. У всіх працюючих дошкільних навчальних закладах проведено моніторинг стану здоров’я дітей, визначено групи диспансерного обліку з метою корекції стану здоров’я дітей. Із загальної кількості цих дітей 278 – є діти-інваліди.

Протягом останніх років Житомирщина посідає гідне місце серед лідерів у державі за показниками: охоплення дітей різними формами дошкільної освіти, охоплення дітей п’ятирічного віку, відновлення роботи дитячих садків.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ