Посів озимих зернових культур на постійному контролі голови Тернопільської ОДА

Посів озимих зернових культур на постійному контролі голови Тернопільської ОДА

25.09.13 13:12 0 816
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян тримає на щоденному контролі хід збирання зернових та посів озимих культур. Керівник області провів робочу зустріч з директором департаменту агропромислового розвитку Андрієм Хомою. Він доповів Валентину Хоптяну про те, що уже обмолочено зернових та зернобобових культур разом із кукурудзою в усіх категоріях господарств на площі 320,9 тис. га, зібрано та обмолочено ріпак. На даний час сільгосппідприємства області збирають пізні культури, приступили господарства і до збору сої, триває в області посів озимих сільськогосподарських культур.

Як доповів Андрій Хома, під урожай 2014 року сільськогосподарськими підприємствами прогнозується посіяти озимі зернові культури на площі 151,3 тис. га. Найкраще проводять посів озимих господарства Бережанського, Тернопільського, Бучацького, Лановецького та Кременецького районів.

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян заявив, що під час проведення обласної колегії доручить головам РДА забезпечити виконання прогнозованих показників посіву озимих зернових культур, зокрема пшениці та жита, передбачивши збільшення посівних площ на 5% до рівня 2013 року. Також очільник області вимагає тримати на контролі збирання пізніх овочевих культур і картоплі, закладання їх на зберігання в осінньо-зимовий період та реалізацію продукції на оптових ринках.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Хмельниччина: у Києві ...

КОМЕНТАРІ