У Тернополі обговорили новий статус Чорткова

У Тернополі обговорили новий статус Чорткова

25.09.13 13:37 0 1016
23 вересня 2013 року у Тернопільському прес-клубі відбулося засідання на тему: "Новий статус міста Чортків: що далі?" Присутні обговорили стратегію розвитку міста на найближчі 2 роки, шанси Бережан та Кременця повторити долю Чорткова, а також плюси і мінуси нововведення для пересічних чортківців. Відповіді на ці та инші питання спільно шукали депутат Тернопільської обласної ради від ВО "Свобода", голова робочої групи з підготовки пропозицій щодо вдосконалення адміністративно-територіяльного устрою Тернопільської области Леонід Бицюра, міський голова Чорткова Михайло Вербіцький, координатор громадського руху "За Тернопільщину!" Руслан Кулик, член виконавчого комітету Бережанської міської ради, голова БМГО "Рідне місто" Володимир Якимів.

"Отримання Чортковом статусу міста обласного значення – це справжня перемога, адже до цього ми йшли не один рік, – констатував Леонід Бицюра. – І, незважаючи на різні політичні спекуляції, відповідну постанову ухвалено. За неї у Верховній Раді проголосувала не просто більшість депутатів, а конституційна більшість. Цей факт вкотре доводить: якщо разом лобіювати питання, то навіть за чинної антиукраїнської влади їх можна врегулювати. Основним завданням нашої робочої групи визначено збереження Тернопільської области як окремої територіяльної одиниці. Важливим етапом цього є розвиток так званих "центрів зростання области", сформованих на базі Чорткова, Бережан, Кременця. Перший крок у цьому напрямку вже зроблено. Чортків 19 вересня отримав статус міста обласного значення".

Леонід Бицюра переконаний, що одним з основних плюсів нового статусу Чорткова є можливість додаткового фінансування.

"Якщо райцентр отримує 25 відсотків прибуткового податку, то місто обласного значення втричі більше – 75%, – аргументує націоналіст. – Це дасть змогу збільшити надходження до загального фонду б'юджету та розв'язати цілу низку важливих проблем міста. Додаткові кошти буде спрямовано на розвиток освіти, медицини, житлово-комунального господарства та инших галузей. Окрім того, у зв'язку з новим статусом Чортків посилить свої позиції в Тернопільській обласній раді. Адже тепер його представлятимуть аж три депутати".

Леонід Бицюра також висловив сподівання, що, отримавши новий статус, Чортків невдовзі стане і потужним регіональним центром концентрації ресурсів, реалізації проєктів та залучення інвестицій.

"Головне – не зупинятися на досягнутому, а продовжувати активно й плідно працювати й розвиватися", – підсумував свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 5)
Попередня новина: У Львові на горищі ...
Наступна новина: У Львівській області 00 ...

КОМЕНТАРІ