Повідомлення від ДПІ у Залізничному районі м. Львова

Повідомлення від ДПІ у Залізничному районі м. Львова

25.09.13 13:43 0 869
1. ДПІ у Залізничному районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що відповідно до пункту 2 розділу І Закону України № 422-VII від 4 липня 2013 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм" виключено вимогу для неприбуткових організацій, інших, ніж визначені в підпункті „б” пункту 157.1 статті 157 ПКУ, юридичних осіб, діяльність яких не передбачає отримання прибутку згідно з нормами відповідних законів (п.”г” ст. 157 ПКУ), про необхідність сплати податку на прибуток з суми перевищення надходжень від окремих доходів в І кварталі над 25% суми загальних доходів попереднього року.
Таким чином, починаючи з 2014 року всі неприбуткові установи та організації подаватимуть звіт лише за підсумками року.



2. ДПІ у Залізничному районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що перевірити стан свідоцтва „спрощенців” можна через мережу Інтернет. На офіційному сайті Міндоходів України створено новий сервіс, за допомогою якого можна впевнитись у тому, що свідоцтво платника єдиного податку не анульовано.
Для перевірки необхідно ввести серію та номер бланку документа. Послугою можуть скористатися і фізичні, і юридичні особи. Інформація оновлюється щомісяця на 12 робочий день.



3. Нормами Податкового кодексу України не передбачено збільшення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку, які здійснюють діяльність з використанням найманої праці.
У разі оформлення найманого працівника фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку повинні дотримуватись умов перебування на спрощеній системі оподаткування, встановлених пунктом 291.4 статті 291 Податкового кодексу України щодо граничної кількості найманих осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах.
У разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку, такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення.


Інформаційно комунікаційний сектор
ДПІ у Залізничному районі м. Львова
ГУ Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 00 ...
Наступна новина: 7 медалей на рахунку ...

КОМЕНТАРІ