Алла Шлапак: Школам і дитсадкам потрібно терміново подати тепло

Алла Шлапак: Школам і дитсадкам потрібно терміново подати тепло

25.09.13 19:29 0 986
Початок опалювального сезону у закладах освіти м.Києва потрібно розпочинати уже з 30 вересня. Про це за результатами сьогоднішнього засідання Постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики заявила її Голова – Алла Шлапак.


За словами депутата, під час засідання було заслухано оперативну інформацію столичного Департаменту освіти щодо підготовки дошкільних та навчальних закладів до опалювального сезону.


В результаті, як повідомила Алла Шлапак, стало відомо, що наразі по усім 1004 навчально-виховним об’єктам складаються акти готовності, станом на 24 вересня є 964 із них, тобто готовність складає 96%. Крім того, були проведені відповідні ремонтні роботи, перевірено системи протипожежної безпеки.


«При оперативній та відповідальній роботі підготовку до опалювального сезону у сфері освіти можна закінчити уже до кінця цього тижня. Зважаючи на погодні умови, ми повинні зробити все, щоб уже з понеділка – 30 вересня, у дитсадки та школи столиці постачалося тепло. Але через прорив мереж «Київенерго», 24 навчальних заклади сьогодні знаходяться в зоні ризику. Тому гуманітарна комісія Київради наполегливо просить районні адміністрації та відповідні підрозділи виконавчого органу звернути на це особливу увагу», - наголосила Алла Шлапак.


Разом із тим, вона підкреслила необхідність негайного вирішення ще однієї проблеми – це відновлення гарячого водопостачання у школи та дитсадки. Адже в зв’язку з фінансовою заборгованістю районних управлінь освіти, закінченням тендерних договорів з «Київенерго», до останнього часу гаряче водопостачання було відсутнє у 396 навчальних закладах.


«На сьогодні гаряча вода відсутня у 70 закладах освіти. Але ми бачимо, що проблема вирішується – Департаменту освіти вдалося знайти порозуміння з «Київенерго», укласти міжтендерні угоди, що дає право отримати наряди на підключення гарячої води у школах. За оптимістичним прогнозом цей процес планується завершити до 27 вересня», - повідомила Алла Шлапак.
Нагадаємо, 24 вересня віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул повідомив, що Київ до опалювального сезону готовий на 95 %, і вже з 5-7 жовтня тепло почнуть подавати до шкіл, дитячих садків та лікарень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нові рахунки для сплати ...
Наступна новина: Порядок оподаткування ...

КОМЕНТАРІ