Ігор Швайка: «Знищення пам’ятної дошки Шевельову є демонстрацією параної, звіриної неосвічености й дурости міських керманичів Харкова»

Ігор Швайка: «Знищення пам’ятної дошки Шевельову є демонстрацією параної, звіриної неосвічености й дурости міських керманичів Харкова»

26.09.13 11:52 0 2729
25 вересня 2013 року в Харкові під час сесії міської ради серед білого дня ломами та сокирою так звані «невідомі» знищили меморіяльну дошку видатному харківцеві, відомому вченому-славістові, лауреатові Національної премії України імени Тараса Шевченка Юрієві (Шереху) Шевельову. Харківські свободівці обурені фактом вандалізму й вимагають від правоохоронних органів якомога швидше знайти й покарати замовників та виконавців знищення дошки великому вченому.

«Знищення меморіяльної дошки Юрієві Шевельову – це безпрецедентний акт, який демонструє справжнє україноненависництво харківських владців. На словах виступаючи за «толєрантность» і плюралізм поглядів та позицій, влада вкотре показала те, що в Харкові може існувати тільки одна позиція. Верхом цинізму є заява Кернеса про те, що влада не має стосунку до знищення дошки. Вочевидь, владці не тільки причетні до цього акту вандалізму, але й насправді є замовниками цієї ганебної дії.

Людоненависницький большевицький режим знайшов у особах Кернеса й Добкіна «достойних» подовжувачів українофобської справи. Очевидно, що ці чинуші ставлять собі за мету знищення української держави. Вони є зрадниками українського народу. Якщо совєцька влада не змогла «дістати» Юрія Шевельова за його життя, то ці намагаються осквернити пам’ять видатного українця вже після його смерти.

Юрій Шевельов свого часу мріяв про П’ятий Харків, який би «мислив і поводився б велично й суверенно, який поруч Києва, Львова, Одеси і всієї незчисленної маси міст і сіл українських почуватиме себе осередком української ідеї і тому – духовою столицею». На жаль, ці мрії так і залишатимуться мріями, доки харківці не зметуть цю україноненависницьку владу.

ВО «Свобода» вимагає знайти та покарати виконавців та замовників цього вандалізму. Ми підкреслюємо, що особисту відповідальність за чергову міжнародну ганьбу міста Харкова несуть Геннадій Кернес та Михайло Добкін разом зі своїми лакеями з фракції Партії регіонів», – заявив голова Харківської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ігор Швайка.

Відео знищення дошки Юрія Шевельова за посиланням: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yNPybsg7etU

Прес-служба Харківської обласної організації

Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Газета «Експрес» ...

КОМЕНТАРІ