Діяльність антирейдерської комісії змушує чиновників остерігатися нечистих дій - Євген Воропаєв

Діяльність антирейдерської комісії змушує чиновників остерігатися нечистих дій - Євген Воропаєв

26.09.13 08:58 0 824
Активна діяльність антирейдерської комісії упереджує правопорушення серед представників відомств, які регулюють функціонування підприємств. Про це в ефірі каналу БТБ сказав член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Євген Воропаєв.

Представник НКЦПФР відзначив результативність роботи антирейдерської комісії.

«Як правило, в будь-якому рейдерському конфлікті – такі українські реалії - замішаний якийсь нечистий на руку чиновник. Це може бути як представник регулятора, так представник судової системи, місцевої влади. Коли ці люди прекрасно розуміють, що їх дії стануть предметом всебічного розгляду Комісії з участю як правоохоронних органів, так і решти фігуруючих органів, і після аналізу цих дій будуть дані відповідні доручення щодо протидії – то я думаю, багато будуть остерігатися від таких дій», - зазначив Воропаєв.

Він наголосив, що найбільша проблема рейдерства в тому, що це не є якесь однотипне діяння, за яке може бути передбачене покарання з боку, наприклад, НКЦПФР.

«Тут може бути комплекс різних правопорушень, пов’язаних як із маніпулюванням, так і з порушенням ведення системи реєстру, порушенням прав власності акціонерів, пов'язаним з рахунками хранителя», - сказав він і додав, що це той вид злочину, з яким можна боротися тільки комплексно і тільки при активній взаємодії багатьох держорганів.

Він додав, що НКЦПФР щомісяця звітує антирейдерській комісії щодо наявності конфліктів, та зазначив, що якраз завдяки моніторингу процесів, взаємодії та обміну інформацією між різними відомствами вдалося запобігти поширенню рейдерських захоплень.

«Зараз у нас корпоративних конфліктів – всього 2-3 , раніше було близько п’ятнадцяти», - повідомив Воропаєв.

У середині вересня відбулося перше засідання оновленого складу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Голова комісії, Перший віце-прем'єр-міністр України С. Арбузов дав доручення підготувати законопроект, де буде визначено поняття рейдерство та запроваджено за нього кримінальну відповідальність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ракицький: "Перемагає та ...
Наступна новина: Суб'єктам інвестиційної ...

КОМЕНТАРІ