Івано-Франківськ: микола Вітенко взяв участь у презентації книги Івана Бондарєва «Легенди старого Станиславова»

Івано-Франківськ: микола Вітенко взяв участь у презентації книги Івана Бондарєва «Легенди старого Станиславова»

26.09.13 08:07 0 836
24 вересня в Івано-Франківську пройшла презентація книги Івана Бондарєва «Легенди старого Станиславова». Видання є переможцем «Конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства у 2013 році» і було профінансовано івано-франківською міською радою. Участь у презентації взяв секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко.

Міфологічний путівник зібрав 60 найцікавіших легенд з історії Станіславова, доповнені цікавими ілюстраціями. Історик і краєзнавець Іван Бондарєв збирає цікаві бувальщини та перекази вже тривалий час. Частина легенд вже публікувалася на сторінках газети, але найцікавіші автор зібрав на сторінках новоспеченої книги. Краєзнавець наголосив, що без допомоги міської ради йому було б важче справитись, а конкурс Проектів та програм розвитку місцевого самоврядування став для нього приємною знахідкою «Хочу подякувати усім жителям нашого міста, бо історія краю – це люди, що там мешкають, саме вони почасти стають причинами та носіями легенд. Особливо ще хочу подякувати міській раді, яка започаткувала чудову практику – конкурс проектів та програм. Знаю, що він проводиться цього року вже вдруге. Для автора фінансова підтримка має величезне значення, бо ідей може бути ціла купа, а відсутність підтримки змушує тримати їх при собі», - наголосив Іван Бондарєв.

Секретар Івано-Франкіаської міської ради Микола Вітенко зізнався, що прочитав книгу на одному диханні та просто захопився багатьма легендами. «Дуже приємно тримати в руках цю збірку. Саме це видання, збірка легенд, переказів привертає увагу до нашого міста. У легкій, ненав’язливій, але неймовірно захоплюючій формі ми дізнаємось про наше місто цікаві і нові речі. Переконаний, що «Легенди старого Станиславова» зробить немалий внесок у розвитку туристичної привабливості Івано-Франківська», - зазначив свободівець та зізнався, що сам із нетерпінням чекатиме на продовження.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ