ДСНС України підвищує ефективність роботи з питань запобігання та виявлення корупції

ДСНС України підвищує ефективність роботи з питань запобігання та виявлення корупції

26.09.13 08:06 0 957
Державна служба України з надзвичайних ситуацій підвищує ефективність роботи своїх територіальних підрозділів у напрямі запобігання та протидії корупції.

Про це йшла мова під час наради щодо стану протидії корупції та додаткових заходів виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», яка відбулася 24 вересня. Ініціатором проведення наради за участі керівництва та представників Генеральної прокуратури виступила ДСНС України.

«Робота у напрямі запобігання та протидії корупції є одним із пріоритетних напрямів, визначених керівництвом держави. Ця протидія має відбуватися на всіх рівнях. Тож завданням начальників Головних управлінь, управлінь, керівників самостійних та підпорядкованих підрозділів ДСНС України є насамперед профілактична робота в напрямку дотримання антикорупційного законодавства», – підкреслив Голова ДСНС України Михайло Болотських. Така профілактична робота має полягати у попередженні фактів злочинних дій, корупції та зловживання підлеглими службовим становищем, а також у своєчасному виявленні таких фактів.

Голова ДСНС України відзначив високий рівень організації наради, оскільки вона відбувалася за участі заступника Генерального прокурора України Григорія Середи, начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генпрокуратури Василя Козачука та прокурора Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Юрія Вітієва.

За словами начальника Управління внутрішнього аудиту та протидії корупції ДСНС України Федора Шатирка, у службі налагоджена системна профілактична робота. Зокрема, встановлені та працюють телефони довіри, оприлюднені адреси, за якими громадяни можуть повідомити про корупційні правопорушення та інші службові зловживання посадовими особами. Наприклад, з початку 2013 року на існуючий «телефон довіри» надійшло 54 звернення та заяв, проте у 90% випадків інформація викладена у зверненнях не знайшла підтвердження.

Також у підрозділах забезпечено щомісячне оновлення стендів для розміщення інформації з питань запобігання корупції та попередження хабарництва.

Крім того, з початку 2013 року підрозділами ДСНС України було проведено 318 планових та 153 позапланових перевірок щодо дотримання посадовими особами вимог антикорупційного законодавства, своєчасного виявлення та попередження корупційних правопорушень. Отримані матеріали перевірок отримали належну правову оцінку.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ