Правозахисники закликають російську владу звільнити активістів Greenpeace

Правозахисники закликають російську владу звільнити активістів Greenpeace

26.09.13 08:17 0 802
Російська влада повинна звільнити активістів міжнародної екологічної організації Greenpeace, серед яких є громадянин України, заявляє правозахисна організація «Міжнародна амністія». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявили в організації, звинувачення російських правоохоронців на адресу активістів Greenpeace безпідставні і можуть призвести до шкідливих наслідків.

Як повідомила Радіо Свобода виконавчий директор «Міжнародної амністії» в Україні Тетяна Мазур, міжнародні правозахисні організації звернулися до Росії з проханням звільнити екологів.

«Влада Росії, відома переслідуванням активістів, у тому числі правозахисників. Наша організація закликає російську сторону звільнити активістів Greenpeace під заставу, надавши їм повний доступ до адвокатів до початку судового розгляду», – наголошує Мазур.

Тим часом, як повідомив Радіо Свобода речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, до російського Мурманська виїхав генеральний консул України у Санкт-Петербурзі. «Наш генеральний консул виїхав у Мурманськ, він має намір зустрітися з нашим співгромадянином і надавати йому консульсько-правову допомогу», – заявив речник МЗС.

19 вересня міжнародна група екологів намагалася провести акцію протесту проти видобування нафти на Арктичному шельфі – на нафтовій платформі в Печорському морі. Пізніше їхній корабель «Арктік Санрайз» взяли штурмом російські прикордонники, які вирішили конвоювати судно до Мурманська.

Всього російські прикордонники затримали 30 осіб, серед них є і громадянин України.

Слідчий комітет Росії звинуватив екологів у піратстві. Водночас російський президент Володимир Путін заявив, що піратами активісти Greenpeace не є, але порушили норми міжнародного права.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ