В Луцьку міські котельні готові до початку опалювального сезону

В Луцьку міські котельні готові до початку опалювального сезону

26.09.13 08:19 0 888
Про це було повідомлено під час розгляду на сесії міської ради питання «Про стан підготовки міста до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років». Доповідачем виступав директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький. Депутати вирішили не заслуховувати його інформацію, а одразу перейшли до запитань.

Зокрема, Сергій Сівак поцікавився ситуацією з підготовкою спеціалізованої техніки до роботи у зимовий період. Іван Кубіцький повідомив, що підготовлено 16 одиниць автотранспорту. У випадку, якщо її не вистачатиме, то є домовленість з приватними підприємствами про залучення їхньої техніки для очистки вулиць від снігу. Крім того, уже заготовлено чотири тисячі тон піщано-соляної та дві тисячі тон щебенево-соляної суміші для посипання доріг та тротуарів. За його словами, цієї кількості вистачає для входження у зимовий період. При потребі оперативно буде закуплено додаткові об’єми піщано-соляної та щебенево-соляної суміші. Минулоріч, за його словами, зважаючи на складі погодні умови, було витрачено сім тисяч тон сумішей для посипання, а у зимовий період 2011-2012 років було використано близько чотирьох тисяч тон.

Крім того, Іван Кубіцький зазначив, що цьогоріч придбано новий спеціалізований автомобіль. Він наголосив, що якщо вдасться, то хочуть ще придбати автогрейдер.

Депутат Ігор Поліщук поцікавився у директора департаменту ЖКГ, чи є достатні запаси паливно-мастильних матеріалів. Іван Кубіцький відповів ствердно на це питання.

Обранець громади Юрій Корольчук запитав, чи готові котельні міста до початку опалювального сезону. На це питання відповідь дав директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук, який був присутній у залі засідань. Він запевнив присутніх, що усі котельні готові подати теплоносій до квартир лучан одразу, як буде підписано міським головою відповідне розпорядження.

Андрій Козюра зауважив, що минулоріч активно застосовували щебенево-соляну суміш для посипання доріг та тротуарів, однак, поцікавився, чи виправдала себе така практика.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що у Європі уже давно відмовились від посипання вулиць піщано-соляною сумішшю, а у нас така практика продовжується. За його словами, щебенево-соляна суміш себе виправдала. Він наголосив, що лучани дякували за це.

Іван Кубіцький повідомив, що щебенево-соляну суміш використовували під час боротьби з ожеледицею, адже вона набагато ефективніша, ніж піщано-соляна.

Також Микола Романюк зауважив, що взимку очищати вулиці від снігу заважають припарковані вздовж тротуарів автомобілі. Він запропонував запровадити практику, аби у парні дні можна було залишати на одній стороні вулиці, а у непарні – на протилежній.

Крім того, свої запитання поставили Сергій Григоренко, Павло Данильчук, Роман Бондарук, Богдан Шиба, Андрій Осіпов, Рустам Дячук, Аскольд Пекарський, Артур Василевський, Роман Романюк, Катерина Приступа.

Зрештою, отримавши відповіді на свої запитання, обранці громади взяли інформацію директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького про стан підготовки міста до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років до уваги.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: Волинь: за "кришування" ...

КОМЕНТАРІ