Луцький міський голова Микола Романюк спростував недостовірну інформацію, озвучену на ТРК «Аверс» в «Новинах «На часі»

Луцький міський голова Микола Романюк спростував недостовірну інформацію, озвучену на ТРК «Аверс» в «Новинах «На часі»

26.09.13 08:25 0 1052
Відповідаючи на депутатське запитання Романа Романюка, у якому останній просив прокоментувати інформаційні матеріали, що прозвучали вчора у «Новинах «На часі» на ТРК «Аверс» з приводу витрат на харчування дітей у школах, сприяння підприємцю в розчищенні русла річки Сапалаївка на прилеглій території «Сіті-парку» та приватизації ДКП «Луцьктепло», міський голова спростував недостовірну інформацію.

Зокрема, він зазначив, що вартість харчування для однієї дитини у школах складає 6 гривень. З міського бюджету Луцька виділяється 2,60 грн, решту доплачують батьки. Подібна ситуація й в інших обласних центрах. «Інше питання, скільки коштів доплачують батьки. Така практика є скрізь. У нас, дійсно, найменші видатки з бюджету», – наголосив міський голова.

Микола Романюк зауважив, що меню у школах складається відповідно до калорійності харчування дітей. ««Аверс» показує, що лежить гречка з котлетами, яку не з’їли діти. Зрозуміло, що вони хочуть солодощів, але ми даємо здорове харчування, те, що необхідно для дитячого організму», – додав він.

За словами Миколи Романюка, не відповідає дійсності й сюжет про розчищення русла Сапалаївки. «На сьогоднішній день розчищено понад 4 км річки. На це пішло один мільйон двісті тисяч гривень бюджетних коштів. І зроблено було це не лише біля «Сіті-парку». Благоустрій на прилеглій території здійснено за рахунок підприємця», - каже міський голова. «Прикро, що ТРК «Аверс» таким чином висвітлює події. Через такі сюжети скоро підприємці зовсім не схочуть інвестувати у місто», - додав він.

Також він наголосив, що ніхто не готує ДКП «Луцьктепло» до приватизації. Прийнято рішення про передачу внутрішньобудинкових мереж на повне обслуговування ЖКП. Це зроблено через ряд причин, зокрема, й фінансових. Нині працівники житлово-комунальних підприємств будуть обслуговувати мережі в будинках, які постачають холодну і гарячу воду.

Депутат Роман Романюк подякував міському голові Миколі Романюку за відповідь та закликав представників ЗМІ не перекручувати інформацію, а подавати її об’єктивно.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ