На Хмельниччині стимулювати молодь до занять спортом – розвивати здорове суспільство

На Хмельниччині стимулювати молодь до занять спортом – розвивати здорове суспільство

26.09.13 08:02 0 813
Активний та рухливий спосіб життя є запорукою міцного здоров’я. Тому налаштування, в першу чергу, молодого покоління, та й населення загалом на заняття фізкультурою є однією із складових соціальної політики держави, яка прагне виховати загартоване гідне підростаюче покоління. Саме тому розвитку фізичної культури і спорту в нашій країні приділяється окрема увага. Вивчаючи стан справ щодо реалізації соціальних ініціатив Глави держави в регіонах, голова облдержадміністрації Василь Ядуха в ході виїзної колегії оглянув спортивні майданчики у місті Волочиськ.

«Одним з ключових завдань, які стоять перед українським суспільством та перед владою, зокрема, є виведення розвитку спорту на якісно новий рівень. При цьому мова йде не лише про оновлення спортивно-технічної бази. Кожна людина повинна самостійно визначити значення спорту у власному житті», – наголосив очільник краю. Він ознайомив учасників колегії з досвідом Волочиська щодо розвитку спортивної інфраструктури.

На сьогоднішній день в області проведено великомасштабну інвентаризацію всіх спортивних споруд і об’єктів. Прийнято рішення на відновлення їх роботи і розробляється відповідний комплекс заходів задля досягнення поставленої мети. Що до поточного стану справ, то за останні три роки на території Хмельницької області додатково відкрито 119 спортивних майданчиків та модернізовано 229. Окремо здійснюється капітальна реконструкція та будівництво габаритних приміщень для занять спортом. Аналізуючи ситуацію в регіоні, Василь Ядуха зазначив: «Наразі в області налічується понад 3800 спортивних об’єктів. Проте ми ставимо собі завдання, щоб громада кожної сільської ради, кожен садочок, школа мали свій функціонуючий спортивний майданчик». Однак, за словами голови адміністрації, першочерговим є не кількісне нарощування зазначених об’єктів, а саме прищеплення дітям культури занять фізичними вправами та спортом, на що націлює у соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України» Президент України.

Зараз в межах нашого краю близько 14% дітей охоплені цим процесом, що є вищим показником ніж у середньому в Україні. Проте обласне керівництво ставить за ціль шляхом популяризації здорового способу життя і створення відповідних умов сприяти тому, аби кожна четверта дитина періодично відвідувала різні спортивні секції та демонструвала зацікавленість власним фізичним розвитком. «Впродовж року завдяки реалізації системи стимулів та пропаганди фізичного розвитку, в тому числі шляхом власного прикладу, необхідно вийти хоча б на рівень двадцяти п’яти відсотків залучення дітей до спортивного виховання», – підкреслив Василь Ядуха.

Того ж дня члени колегії на чолі з головою облдержадміністрації оглянули дитячий майданчик «Острів дитинства», який побудовано на місці кущів та чагарників. Мета одна - забезпечити всебічний розвиток та веселе дозвілля для дітей. Цікавим елементом дитячого майданчика є огорожа з банерів, на яких розміщені фото дітей з дошкільних навчальних закладів, дитячих творчих колективів та різноманітних гуртків Волочиська.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 01-03.10 у Волинській ...

КОМЕНТАРІ