Львівщина: Василь Бахмацький закликав мешканців області страхувати особисте майно від надзвичайних подій

Львівщина: Василь Бахмацький закликав мешканців області страхувати особисте майно від надзвичайних подій

26.09.13 08:13 0 835
25 вересня, під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації, першого заступника голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Василя Бахмацького відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому обговорено питання щодо ситуації, яка склалася 23 вересня 2013 року в м. Самбір та в окремих населених пунктах Самбірського району внаслідок погіршення метеорологічних умов.

На початку засідання Василь Бахмацький висловив подяку усім причетним до ліквідації стихії службам за оперативність та високопрофесійну організацію роботи: «Це показовий приклад того, як потрібно швидко та злагоджено працювати в екстремальних ситуаціях», – підкреслив В. Бахмацький.

Так, в стислі терміни було відновлено електропостачання у Самбірському районі та м. Самборі, також завершується робота з розпилення та вивезення повалених стихією дерев з доріг та вулиць, відновлюються елементи дорожньої інфраструктури, а також пошкоджені дахи та вікна житлових будинків і будівель підприємств, установ та організацій тощо.

Василь Бахмацький також особливу увагу акцентував на питанні страхування приватного майна від надзвичайних подій : «Згідно чинного законодавства кошти будуть відшкодовані тільки на відновлення об’єктів бюджетної та комунальної сфери. Відшкодування ж збитків, завданих приватному майну – це компетенція страхових компаній. Тому закликаю усіх мешканців області в майбутньому заздалегідь подбати про безпеку своїх осель та майна», – наголосив В. Бахмацький.

За підсумками засідання заступник голови ОДА доручив відповідальним структурним підрозділам вчасно провести всі відновлювальні роботи на підпорядкованих їм об’єктах.

Нагадаємо, внаслідок проходження 23 вересня у період з 17.20 до 18.20 атмосферного фронту (сильний дощ та пориви вітру більш 25 м/с) на території Самбірського району та м. Самбора зазнали пошкоджень дахи житлових будинків комунальної та приватної сфери, а також об’єктів бюджетної сфери і приватного бізнесу (всього 51 будівля).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ