У Рівненській області рятувальники зустрілися з школярами у рамках проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники зустрілися з школярами у рамках проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності

26.09.13 08:08 0 894
Діти не завжди достатньо усвідомлюють, до яких тяжких наслідків може призвести порушення правил пожежної та особистої безпеки та яким чином потрібно поводити себе, щоб не спричинити лиха. Не рідко біда приходить тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не роз’яснюють як необхідно себе поводити при виникненні різного роду надзвичайних подій. Чим раніше розпочнеться засвоєння дітьми основних правил пожежної, особистої безпеки та безпеки життєдіяльності, тим більш ґрунтовнішими будуть їхні знання, міцнішими навички. Цілеспрямоване формування у дітей ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя, починається у дошкільному та шкільному віці.

Тому з метою роз’яснення дітям основних правил безпеки життєдіяльності, працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводяться Тижні знань з безпеки життєдіяльності в усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах області.

Зокрема, 25 вересня працівники Держслужби з НС зустрілися із учнями перших класів Рівненської гуманітарної гімназії. Спілкування дітлахів з рятувальниками пройшло цікаво і змістовно. Під час бесіди, увага дітей спрямовувалась на свідоме сприйняття інформації й оволодінні практичними навичками реагування на пожежі та надзвичайні події, а також на першочергові дії, які необхідно здійснювати у разі їх виникнення.

Також рятувальники продемонстрували дітлахам відеофільм про повсякденну роботу пожежно – рятувальних підрозділів та пожежно-профілактичний мультфільм. Усі першокласники отримали кольорові пам’ятки і листівки, в яких проілюстровано основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Рятувальники рівненського краю переконані, що завдяки проведенню таких профілактичних заходів діти набагато краще закріплять свої теоретичні знання з правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності і усвідомлять, до яких наслідків може призвести їх порушення.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ