Євроолімпіада серед школярів триває у Тернополі

Євроолімпіада серед школярів триває у Тернополі

26.09.13 08:02 0 823
Євроолімпіада з англійської мови серед одинадцятикласників проходить у Тернополі. Ініціатором її проведення виступив Клуб обдарованих школярів Тернополя (КОШТ).

Саме Євроолімпіадою КОШТ розпочав новий сезон. «Під час своєрідного відбіркового туру, властивого міським альтернативним олімпіадам, професійне журі не просто оцінювало, а швидше активно співпрацювало з юними знавцями англійської, насолоджуючись багатим іншомовним спілкуванням», - розповідає президент клубу, третьокурсник Тернопільського технічного ліцею Віталій Семчишин.

«Ми вже звикли до непередбачуваних інновацій на альтернативних тернопільських олімпіадах, розповідає Зоряна Матіяш, учениця одинадцятого класу загальноосвітньої школи № 20, «ветеран» подібних заходів КОШТу, але цей захід усі назвали «олімпіадою сюрпризів». Дуже цікавими були завдання. У «магічному ліфті» ми на 2 хвилини силою уяви й англійської мови перетворювалися на представників найрізноманітніших європейських професій від пекаря до моделі. У другому турі «Уїк-енд в Європі» відгадували за підказками найцікавіші місця на континенті, де варто інтелектуально відпочити. У третьому раунді були найнесподіваніші мовленнєві ситуації: «Детектив розшукує…», «Ви на березі Лохнеського озера», «Ви застрягли у ліфті Ейфелевої вежі». Ну, як було пропустити таку олімпіаду?!»

На кастинг учні знову реєструвалися в соціальних мережах. А в його результаті відібрано вісім фіналістів, представників 6 навчальних закладів Тернополя, причому не тільки спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов. Тепер вони 26 вересня змагатимуться у Тернопільській спеціалізованій школі з поглибленим вивченням іноземних мов №5 за сюрпризні нагороди від міського голови. Початок дійства – о 13.00 год.

«Метою олімпіади загалом і фіналу зокрема, коментує директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, незмінний голова оргкомітету альтернативних олімпіад Микола Николин, є не перевірка знань застиглих лексичних і граматичних одиниць з іноземної мови, а активне вправляння у практичній комунікацій, створення можливостей для максимального розкриття творчих здібностей учнів, вміння «викрутитися» у живому мовленні з будь-якої ситуації, навіть курйозної. «Do you speak English perfectly? So-so-so? Don’t worry! But you’re creative, aren’t you? And it’s the first step to success!» саме такі слогани приваблювали учасників Євроолімпіади».

У фіналі їх чекають не менш цікаві завдання: «Європа очима фіналістів», імпровізовані розповіді про своєрідні символи континенту; «Що бачимо про те говоримо» не підготовлені наперед тріалоги за несподіваними відеосюжетами; «СМК журі» мобільна переписка з суддями фіналу на задану ними тему; «Бен-Невіс» відповідь у стилі англійського гумору на отримані «листи» від визначних майстрів цього жанру. І ще багато інших неповторних сюрпризів.

Контактний телефон – 52-19-58, Николин Микола Миколайович директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 01-03.10 у Волинській ...

КОМЕНТАРІ